Πυρετωδώς εργάζεται το ΙΓΝΚ για τις εξετάσεις-Αυξάνεται η ιχνηλάτηση, αυξάνονται τα κρούσματα

Εν μέρει ικανοποιημένο με τον αριθμό των κρουσμάτων είναι το Υπουργείο Υγείας, με την εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου να σημειώνει πως οι αριθμοί δείχνουν πως τα μέτρα που έχουν λάβει, έχει αποτελέσματα.
 
Μιλώντας στον Alpha η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε πως τα μέτρα που έχει εφαρμόσει το Υπουργείο είναι στη βάση των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έχουν φανεί πως είναι αποτελεσματικά. Όπως ανέφερε η κ. Κυριάκου οι αρμόδιοι εντοπίζουν τα κρούσματα, στη συνέχεια τίθενται σε απομόνωση και μετά γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.  
 
Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός πως υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε όσους έχουν υποβληθεί σε εξέταση, η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας σημείωσε πως όσο αυξάνονται τα κρούσματα, αυξάνονται οι επαφές, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και τα δείγματα. Τόνισε πως το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου δουλεύει συνεχώς και απηύθυνε έκκληση στο κοινό να δώσουν στο Υπουργείο λίγο χρόνο.
 
Πρόσθεσε πως σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό, τότε ενημερώνεται αμέσως, καθώς είναι αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα η ιχνηλάτηση των επαφών τους.
 
Αναφερόμενη στα μέτρα της Κυβέρνησης και την υπακοή των πολιτών, η Μαργαρίτα Κυριάκου σημείωσε πως ο κόσμος φαίνεται να έχει αρχίσει να συμμορφώνεται, καθώς αντιλαμβάνεται την κατάσταση και ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών. Τόνισε πως έχει γίνει αντιληπτό ότι με την υπακοή στα μέτρα, θα ξεπεράσουμε την κρίση.

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας