Αυτά αλλάζουν με τα SMS των διακινήσεων-Μπαίνουν αυστηρότερα όρια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μήνυμα στο 8998, όπου πολίτης ζητά έγκριση για να πάει στο περίπτερο, λέγοντας πως είναι δίπλα από το σπίτι του και θέλει να αγοράσει strepsils, με την Κυβέρνηση μετά από τέτοιες συμπεριφορές, αναγκάζεται να βάλει αυστηρότερα μέτρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αφού «έριξαν» το σύστημα οι πολίτες, σκέψεις για αναθεώρηση πολιτικής για τα SMS

Ερωτηθείς ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, για την αυθεντικότητα του μηνύματος, ανέφερε στον REPORTER, πως ανάμεσα στις χιλιάδες που λήφθηκαν χθες, με την ανακοίνωση του αριθμού και της διαδικασίας, υπήρχαν διάφορα τέτοιου είδους μηνύματα.

Ωστόσο, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως οι πολίτες που αποστέλλουν τέτοιου είδους μηνύματα, θα καταγγέλλονται στην Αστυνομία, αφού και ψευδή στοιχεία να δώσουν (σ.σ ταχυδρομικό κώδικα, ταυτότητα κτλ), μέσω του κινητού τους μπορούν να εντοπιστούν.
 
«Το να θέλει να κοροϊδεύσει κάποιος, είναι τον εαυτό του που κοροϊδεύει», ανέφερε ο κ. Κόκκινος, ο οποίος υπέδειξε πως πλέον θα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες.
 
Όπως είπε, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους τους τέσσερις παρόχους και μέχρι το μεσημέρι η εφαρμογή θα τεθεί ξανά σε λειτουργία, ενώ θα ανακοινωθούν περιορισμοί.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μπει περιορισμός ως προς τον αριθμό των μηνυμάτων που θα μπορεί να αποστείλει ένας πολίτης μέσα σε μια μέρα, ενώ θα υπάρξει αλλαγή ως προς την προθεσμία που θα δίνετο. Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση, οι πολίτες θα λαμβάνουν απάντηση πως θα πρέπει να μεταβούν στον τόπο για τον οποίον έχουν πάρει έγκριση,  εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και δεν θα έχουν χρόνο τριών ωρών, όπως είχαν μέχρι σήμερα. Σε δεύτερη φάση, όπως μας εξγήθηκε, ενδεχομένως να δίνεται διαφορετικό χρονικό όριο, αναλόγως της μετακίνησης που λαμβάνεις έγκριση. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις 18:00+μερικά λεπτά, με SMS, δείξαμε τον νου μας….
 

Δειτε Επισης

Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)