Κυριακή 12 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Γιατρός στην Πάφο διαγνώστηκε με κορωνοϊό-Μέτρα σε ιδιωτικό νοσοκομείο

  24/03/2020 23:02
Γιατρός στην Πάφο διαγνώστηκε με κορωνοϊό-Μέτρα σε ιδιωτικό νοσοκομείο

Γιατρός στην Πάφο διαγνώστηκε με κορωνοϊό-Μέτρα σε ιδιωτικό νοσοκομείο

  24/03/2020 23:02
Προσωπικός γιατρός στο ιδιωτικό νοσοκομείο Άγιος Γεώργιος & Κυανούς Σταυρός στην Πάφο έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.
 
Όπως αναφέρεται, ο γιατρός βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό εδώ και μία εβδομάδα. Αύριο θα γίνει νέα απολύμανση του νοσηλευτηρίου, ενώ δόθηκαν τα ονόματα όλων των μελών του προσωπικού, τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με τον γιατρό, ώστε να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο, προστίθεται.
 
Το νοσηλευτήριο θα εργάζεται μόνο με προσωπικό ασφαλείας τις επόμενες ημέρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Σε ισχύ τα νέα μέτρα, πόλεμος κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
 
«Η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Άγιος Γεώργιος & Κυανούς Σταυρός, έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο και κατ’ επέκταση και στην Κύπρο, με την νόσο Covid-19 θέλει να ενημερώσει το κοινό της Πάφου ότι στο νοσοκομείο μας έχει παρουσιαστεί ένα κρούσμα σε Προσωπικό γιατρό ο οποίος έχει το ιατρείο του στον Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιο Γεώργιος. Σημειωτέων ότι ο γιατρός αυτός βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό εδώ και 1 εβδομάδα.
 
Περιμένοντας τις οδηγίες από το υπουργείο Υγείας για τις περεταίρω ενέργειες μας συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα αυστηρά μέτρα όσο αφορά το θέμα του Κορωνοϊού τα οποία εφαρμόζονται στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Κυανούς Σταυρός και Άγιος Γεώργιος εδώ και 2 εβδομάδες.
 
Σημειωτέων ότι προς το παρών κανένα μέλος του ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού των νοσοκομείων μας δεν έχει εμφανίσει οιανδήποτε συμπτώματα που να σχετίζονται με τη νόσο του Κορωνοϊού.
 
Παρά το γεγονός ότι όλοι οι χώροι των νοσηλευτηρίων μας έχουν απολυμανθεί εκτεταμένα πριν 48 ώρες, αύριο το πρωί της 25/03/2020 θα επαναληφθεί η απολύμανση με την ειδική συσκευή την οποία διαθέτει το νοσηλευτήριο μας για το σκοπό αυτό. Η απολύμανση θα περιλαμβάνει όλους τους χώρους των νοσηλευτηρίων τόσο του Αγίου Γεωργίου όσο και του Κυανού Σταυρού. Εξωτερικά ιατρεία των γιατρών, χώρους αναμονής των ασθενών, θαλάμους των ασθενών, μικροβιολογικά εργαστήρια, ακτινολογικά εργαστήρια, χειρουργεία, φυσιοθεραπευτήριο, λογιστήριο αποθήκες και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.
 
Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με την μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας και με την συνεργασία του γιατρού έχουν δοθεί τα ονόματα όλων των μελών του προσωπικού τα οποία είχαν έρθει σε επαφή μαζί με το γιατρό και θα ληφθούν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπει το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις.
 
Για τις επόμενες 2-3 μέρες το νοσηλευτήριο μας θα εργάζεται με προσωπικό ασφαλείας για ΜΟΝΟ επείγοντα περιστατικά μέχρι την διερεύνηση του θέματος και οδηγίες που θα παίρνουμε από την μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.
 
Όπως και τις προηγούμενες μέρες θα γίνεται αυστηρός έλεγχος των εισερχομένων στο νοσηλευτήριο από μόνο 1 είσοδο και μόνο για απολύτως ιατρικές ανάγκες όπως γινόταν τις τελευταίες μέρες».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας