Στον ΠΙΣ προς διερεύνηση στοιχεία από Γενικό Ελεγκτή και Φαίδωνος για ψευδείς άδειες ασθενείας

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Πέτρος Αγαθαγγέλου επικοινώνησε τηλεφωνικώς τόσο με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη όσο και με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, από τους οποίους ζήτησε να διαβιβάσουν στον ΠΙΣ τα στοιχεία που αφορούν τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, για παραχώρηση ψευδών αδειών ασθενείας για να διερευνήσει αποφασιστικά τυχόν δεοντολογικά ή πειθαρχικά παραπτώματα.
 
 Σε ανακοίνωση του ΠΙΣ αναφέρεται ότι τόσο ο κ. Φαίδωνος όσο και ο κ. Μιχαηλίδης ανταποκρίθηκαν θετικά στην έκκληση του ΠΙΣ να καταθέσουν, τα όποια στοιχεία κατέχουν, ώστε να τύχουν εξέτασης από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγέλλει γιατρούς που δίνουν ψεύτικες άδειες ασθενείας ο Φαίδωνας-Πήρε σκυτάλη ο Ελεγκτής
 
Περαιτέρω στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μια από τις αποστολές του Συλλόγου είναι και η διαφύλαξη της επιστημονικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικού κύρους της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου και συνεπώς η προσκόμιση στοιχείων για άμεση εξέταση των καταγγελιών από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου, κρίνεται ως απαραίτητη, ώστε το ζήτημα να ξεκαθαρίσει άμεσα.
 
Διανύουμε κρίσιμες ώρες και ο χώρος της υγείας όπως και οι επαγγελματίες υγείας, δοκιμάζονται σκληρά, επισημαίνεται στην ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΙΣ, ως θεσμικό όργανο, δεν επιλαμβάνεται θεμάτων και προβλημάτων που προκύπτουν, πέραν από την πανδημία.
 
Ο ΠΙΣ δηλώνει ότι θα λειτουργήσει αποφασιστικά, ώστε οι όποιες μεμονωμένες σκιές πάνω από την ιατρική κοινότητα διαλυθούν, μέσω της εξέτασης και διαλεύκανσης των καταγγελιών και σε περίπτωση, που αποδειχθούν παραπτώματα είτε δεοντολογικά είτε πειθαρχικά, τότε ν’ ακολουθηθούν οι δέουσες διαδικασίες.
 
Τέλος, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους όσοι κατέχουν στοιχεία περί παραχώρησης ψευδών αδειών ασθενείας, όπως τα καταθέσουν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων του Συλλόγου προς άμεση εξέταση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»