Ενοχλημένοι οι Οικολόγοι με τον Κόκκινο-«Μίλησε με σχεδόν απαξιωτικό τρόπο γι’ αυτούς που φροντίζουν αδέσποτα»

«Με μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε τον υφυπουργό καινοτομίας κ. Κόκκινο, να μιλά με – σχεδόν – απαξιωτικό τρόπο για τα άτομα που φροντίζουν αδέσποτα ζώα πλησίον των κατοικιών τους και όχι μόνο, λες και δεν μας ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής αυτών των ψυχών ή εάν η επόμενη μέρα θα τα βρει ζωντανά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων.
 
Δυστυχώς η Κύπρος μας πλήττεται αυτή τη στιγμή από μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν είναι η ώρα όμως να χάσουμε την ανθρωπιά μας και την αγάπη μας προς όλα τα ζωντανά του τόπου μας, τονίζουν. «Εκτός από τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται από αυτή την κατάσταση σε σχέση με τη δημόσια υγεία, έχει εντοπιστεί ακόμη μια παράπλευρη συνέπεια της πανδημίας, με τη σίτιση των αδέσποτων ζωών, τόσο εντός όσο και εκτός καταφυγίων», επισημαίνουν.
 
Για ακόμη μια φορά το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κάνει έκκληση προς όλους τους πολίτες που θα ήθελαν να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν με ξηρή τροφή ή με κονσέρβες για γάτους και σκύλους να έρθουν σε επαφή με τα κατά επαρχία γραφεία του Κινήματος.
 
«Παράλληλα κάνουμε έκκληση και σε όλους τους Δήμους - όπως ορθά έχουν φροντίσει με την προμήθεια και στήριξη των ηλικιωμένων - να στηρίξουν έμπρακτα και τα καταφύγια ζώων με τροφές», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εγκρίνει έκτακτη οικονομική χορηγία για όλα τα καταφύγια των ζώων την οποία να προωθήσει άμεσα σε αυτά. «Ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας και όλοι εμείς, πρέπει να μην ξεχνάμε την ανθρωπιά μας και κυρίως να μην ξεχνάμε και τα αγαπημένα μας ζώα», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ