Εξετάσεις σε δεκάδες άτομα μετά τον εντοπισμό 75χρονου με κορωνοϊό στη Λάρνακα

Μεγάλη είναι η ανησυχία των αρμόδιων Υπηρεσιών για τον εντοπισμό ασθενή στη Λάρνακα με κορωνοϊό. Πρόκειται για 75χρονο που νοσηλευόταν από την περασμένη Τετάρτη στο παθολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Λάρνακας και θεωρείται το τέταρτο ορφανό κρούσμα της Κύπρου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συναγερμός για νοσηλεύτρια στο ΓΝΛ και ασθενή στη Λάρνακα-Δεκάδες οι επαφές τους
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΤΟΥ ΟΚΥπΥ για τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, ο ασθενής εισήχθη αφού υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό στο νοσοκομείο.
 
«Το σαββατοκυρίακο εκδήλωσε συμπτώματα και αμέσως, πριν ακόμη τη διενέργεια του τεστ θέσαμε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο. Τα αποτελέσματα στις εξετάσεις του μας κοινοποιήθηκαν χθες το βράδυ και αμέσως λήφθηκαν επιπρόσθετα μέτρα», ανέφερε ο κ. Κατοτσάκης.
 
Το προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του καθώς και ασθενείς που ήρθαν σε επαφή μαζί με νοσηλευτές και γιατρούς που τον εξέτασαν τέθηκαν σε καραντίνα. Μέχρι στιγμής λήφθηκαν δείγματα από 80 άτομα που είναι ασθενείς, γιατροί, νοσοκόμοι και καθαρίστριες του Νοσοκομείου Λάρνακας ενώ θα ληφθούν και αρκετά άλλα. Οι τέσσερις παθολόγοι και όλοι οι νοσηλευτές στο παθολογικό τμήμα, τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό. 
 
«Γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς, που δεν ήρθε σε επαφή με συγγενείς του ενόσω ήταν στο νοσοκομείο, αφού δεν επιτρέπονταν οι επισκέψεις. Πιστεύουμε ότι μπορεί να ήταν ασυμπτωματικός φορέας του ιού, πριν εισαχθεί στο Νοσοκομείο. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Σε προληπτικές εξετάσεις για κορωνοϊό υποβλήθηκε ο ΠτΔ και οι συνεργάτες του
 
Όπως ανέφερε ο κ. Καροτσάκης, ο Υπουργός Υγείας ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και πρόθεσή του είναι να επιτάξει γιατρούς και νοσηλευτές από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να λειτουργήσει, αφού απολυμανθεί, κανονικά το νοσοκομείο της Λάρνακας.
 
«Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα και πιστεύουμε ότι θα φέρουν αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της πρώτης γραμμής για όσα κάνει σε αυτήν την κρίση».
 
Ο 75χρονος ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμμοχώστου.
 
Σ'ότι αφορά στη νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, η ιχνηλάτηση των επαφών της κατέδειξε ότι ενδεχομένως να προσβλήθηκε από άτομο του περιβάλλοντός της, που είχε ταξιδεύσει στο εξωτερικό. Από το συγκεκριμένο άτομο, που παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, λήφθηκαν δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του από το Ισντιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις