Καλεί τους πολίτες να συμβάλουν στα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ

«Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση επιβάλλεται η συνεργασία όλων. Καλούμε τους συμπολίτες μας να εφαρμόζουν τα μέτρα και όλοι μαζί με τη στάση μας να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού», σημειώνει σε γραπτή δηλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. 

«Υπογραμμίζουμε την ανάγκη όπως η κυβέρνηση φροντίσει για την ενημέρωση των πολιτών και των επαγγελματιών, για τις λεπτομέρειες των μέτρων. Ήδη, πολλοί επικοινωνούν μαζί μας ζητώντας απαντήσεις και διευκρινίσεις σε ερωτήματα που μόνο η κυβέρνηση μπορεί να δώσει», υπογραμμίζει ο κ. Στεφάνου..
 

Μέτρα για την Υγεία
Η συνεργασία των πολιτών στη συλλογική προσπάθεια για αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι εξαιρετικής σημασίας. Αυτός, όμως, δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας.

Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που θα καθορίσουν την έκβαση της προσπάθειας. Σ’ αυτό ξεχωρίζει ο τομέας της Υγείας και ιδιαίτερα ο τομέας της δημόσιας υγείας, που έχει αναλάβει την κύρια ευθύνη.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται πιο αποφασιστικά να στηρίξει τα δημόσια νοσηλευτήρια. Αυτά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα εξαιτίας της πίεσης που δέχονται, αλλά και εξαιτίας της υποβάθμισής τους σε στελεχικό δυναμικό, εξοπλισμό και υποδομές τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται:

  1. Με περισσότερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα να στηρίξει τα δημόσια νοσηλευτήρια. Η άποψή μας είναι ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να αναλάβει την πλήρη διαχείρισή τους.
  2. Με ταχύτητα να διασφαλίσει την ενσωμάτωση και την αξιοποίηση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και των προσωπικών γιατρών στο σχεδιασμό για αντιμετώπιση της πανδημίας. Ήδη, σ’ αυτό σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση.
  3. Να διασφαλίσει για όλους τους λειτουργούς υγείας τα απαραίτητα εφόδια, εξοπλισμό και αναλώσιμα για να μπορούν να επιτελούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια.

Μέτρα για εργαζόμενους και οικονομία
Αναμένουμε από την κυβέρνηση τη δέσμη μέτρων για την οικονομία, τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι τα μέτρα πρέπει να στηρίζουν ουσιαστικά το εισόδημα των εργαζομένων, περιλαμβανομένου και των αυτοεργοδοτούμενων, να στηρίζουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να προστατεύουν τους πολίτες. Για επίτευξη αυτών των στόχων το ΑΚΕΛ έδωσε συγκεκριμένες προτάσεις.
 

Για τις τράπεζες
Υπογραμμίζουμε επίσης την ανάγκη όπως η κυβέρνηση ασκήσει πιέσεις προς τις τράπεζες για να εφαρμόσουν το πλαίσιο και τις συστάσεις της Κεντρικής Τράπεζας. Οι τράπεζες πρέπει να παγοποιήσουν τα δάνεια και να επιμηκύνουν το χρονικό διάστημα που έχουν εξαγγείλει για τις εκποιήσεις.
Από τους πολίτες και το κράτος οι τράπεζες στηρίχθηκαν για να μην καταρρεύσουν, τώρα ήρθε η σειρά τους να στηρίξουν την οικονομία και τους πολίτες. Οι μέχρι σήμερα αόριστες τοποθετήσεις τους και η σιωπή τους δικαιολογημένα δημιουργούν ανησυχίες στους πολίτες. 

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου