Πέμπτη 9 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Χτύπημα και στα Νοσοκομεία Λευκωσίας-Λάρνακας, επιβεβαιώθηκαν άλλα δυο κρούσματα

  24/03/2020 06:55
Χτύπημα και στα Νοσοκομεία Λευκωσίας-Λάρνακας, επιβεβαιώθηκαν άλλα δυο κρούσματα

Χτύπημα και στα Νοσοκομεία Λευκωσίας-Λάρνακας, επιβεβαιώθηκαν άλλα δυο κρούσματα

  24/03/2020 06:55
Άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΟΚΥπΥ, με τον συνολικό πλέον αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται στους 118, εκ των οποίων ο ένας, 70χρονος Βρετανός που είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, απεβίωσε. Το ένα από τα δύο κρούσματα, αφορά επαγγελματία υγείας της Καρδιολογικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ ο άλλος είναι ασθενής στον Παθολογικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.
 
 
Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, πρόκειται για δύο νέα κρούσματα τα οποία δεν ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας και για τα οποία ενημερώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας. Όπως είπε, πρόκειται για ένα Επαγγελματία Υγείας στην Μονάδα Εντατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ασθενή που νοσηλεύεται στον Παθολογικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας,
 
Ο κ. Χαριλάου, μιλώντας στο ΡΙΚ, χαρακτήρισε τα δύο νέα περιστατικά τεράστιο πλήγμα για τη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων, αφού ήδη τα δημόσια νοσηλευτήρια πλήττονται εδώ και εβδομάδες από κρούσματα κορωνοϊού. 
 
 
Σε ανακοίνωση του ο ΟΚΥπΥ σημειώνει πως μετά τα δύο νέα περιστατικά κατόπιν υποδείξεων της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, έλαβε τα ακόλουθα μέτρα για την προστασία της υγείας τόσο των επαγγελματιών υγείας και του προσωπικού, όσο και των ασθενών που ήδη νοσηλεύονται στους θαλάμους της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Καρδιολογίας του Νοσοκομείου Λευκωσίας και του Παθολογικού Θαλάμου του Νοσοκομείου Λάρνακας:

- Και οι δύο θάλαμοι τίθενται σε απομόνωση και καμία εισαγωγή νέων ασθενών δεν θα γίνεται σε αυτούς.

- Λήψη δειγμάτων για εξέταση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, όλου του προσωπικού που ήλθε σε στενή επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και όλων των ασθενών των συγκεκριμένων θαλάμων.

- Το προσωπικό, που μετά από αξιολόγηση, κρίθηκε ότι έχει έλθει σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθεται σε υποχρεωτική απομόνωση με οδηγίες αυτοπαρακολούθησης της υγείας του.

- Συνέχιση της ιχνηλάτησης όλου του προσωπικού και των ασθενών από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, για εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων.

- Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και στην Μονάδα Εντατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τίθενται σε απομόνωση και η κλινική τους εικόνα θα αξιολογείται συνεχώς.

- Απολύμανση των χώρων σύμφωνα με πρωτόκολλο, το οποίο ακολουθείται.

Και για τα δύο περιστατικά θα διεξαχθεί η δέουσα έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και έβδομο κρούσμα στην Εθνική Φρουρά-Άλλο ένας στέλεχος των ΛΟΚ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας