Χτύπημα και στα Νοσοκομεία Λευκωσίας-Λάρνακας, επιβεβαιώθηκαν άλλα δυο κρούσματα

Άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΟΚΥπΥ, με τον συνολικό πλέον αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται στους 118, εκ των οποίων ο ένας, 70χρονος Βρετανός που είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, απεβίωσε. Το ένα από τα δύο κρούσματα, αφορά επαγγελματία υγείας της Καρδιολογικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ ο άλλος είναι ασθενής στον Παθολογικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 100-Τα 21 νέα κρούσματα και οι ασθενείς στις ΜΕΘ
 
Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, πρόκειται για δύο νέα κρούσματα τα οποία δεν ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας και για τα οποία ενημερώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας. Όπως είπε, πρόκειται για ένα Επαγγελματία Υγείας στην Μονάδα Εντατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ασθενή που νοσηλεύεται στον Παθολογικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας,
 
Ο κ. Χαριλάου, μιλώντας στο ΡΙΚ, χαρακτήρισε τα δύο νέα περιστατικά τεράστιο πλήγμα για τη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων, αφού ήδη τα δημόσια νοσηλευτήρια πλήττονται εδώ και εβδομάδες από κρούσματα κορωνοϊού. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα «επείγοντα» η Πάφος, εξετάζονται διάφορα σενάρια
 
Σε ανακοίνωση του ο ΟΚΥπΥ σημειώνει πως μετά τα δύο νέα περιστατικά κατόπιν υποδείξεων της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, έλαβε τα ακόλουθα μέτρα για την προστασία της υγείας τόσο των επαγγελματιών υγείας και του προσωπικού, όσο και των ασθενών που ήδη νοσηλεύονται στους θαλάμους της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Καρδιολογίας του Νοσοκομείου Λευκωσίας και του Παθολογικού Θαλάμου του Νοσοκομείου Λάρνακας:

- Και οι δύο θάλαμοι τίθενται σε απομόνωση και καμία εισαγωγή νέων ασθενών δεν θα γίνεται σε αυτούς.

- Λήψη δειγμάτων για εξέταση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, όλου του προσωπικού που ήλθε σε στενή επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και όλων των ασθενών των συγκεκριμένων θαλάμων.

- Το προσωπικό, που μετά από αξιολόγηση, κρίθηκε ότι έχει έλθει σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθεται σε υποχρεωτική απομόνωση με οδηγίες αυτοπαρακολούθησης της υγείας του.

- Συνέχιση της ιχνηλάτησης όλου του προσωπικού και των ασθενών από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, για εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων.

- Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και στην Μονάδα Εντατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τίθενται σε απομόνωση και η κλινική τους εικόνα θα αξιολογείται συνεχώς.

- Απολύμανση των χώρων σύμφωνα με πρωτόκολλο, το οποίο ακολουθείται.

Και για τα δύο περιστατικά θα διεξαχθεί η δέουσα έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και έβδομο κρούσμα στην Εθνική Φρουρά-Άλλο ένας στέλεχος των ΛΟΚ

Δειτε Επισης

Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9
Ειδική μέθοδος για διάγνωση οστεοπόρωσης στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Βλάβη προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην επαρχία Λάρνακας
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο ζητά η Επιτροπή Ενέργειας
Ολοκληρώθηκε η σύνταξη Νομοσχεδίου κατοχύρωσης των καλλιτεχνών και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση