Τρίτη 7 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 100-Τα 21 νέα κρούσματα και οι ασθενείς στις ΜΕΘ

  23/03/2020 18:22
Έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 100-Τα 21 νέα κρούσματα και οι ασθενείς στις ΜΕΘ

Έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 100-Τα 21 νέα κρούσματα και οι ασθενείς στις ΜΕΘ

  23/03/2020 18:22
Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει άλλα 21 κρούσματα. Με τα σημερινά κρούσματα, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 116 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Άλλα νέα 21 κρούσματα, ξεπέρασαν τους 100 οι ασθενείς-Πέντε στις Εντατικές
 
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ανακοινώθηκαν άλλα δύο κρούσματα και πρόκειται για ένα μικροβιολόγο της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, που βρίσκεται και στην ομάδα ειδικών που συμβουλεύει το Υπουργείο Υγείας καθώς και έναν πολίτη.
 
Όπως ανακοίνωσε ο επιδημιολόγος Λεόντιος Κωστρίκης, τα δώδεκα κρούσματα προέκυψαν από την ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα τρία κρούσματα συνδέονται με το νοσοκομείο Πάφου, ενώ τα έξι επέστρεψαν από το εξωτερικό, παρουσίασαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές.
 
Στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν βρίσκονται οι επιδημιολόγοι του Υπουργείου Υγείας, ενώ η Δρ. Ζωή Πανά είναι αρνητική, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του Δρ. Γεώργιου Νικολόπουλου. 
 
Ο Λεόντιος Κωστρίκης τόνισε πως τα άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα, δεν θα τεθούν σε εξετάσεις, παρά μόνο αν και όταν παρουσιάσουν συμπτώματα. 
 
Η Μονάδα επιτήρησης ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα ο συνολικός αριθμός ανήλθε στα 116 συμπεριλαμβανομένων αυτών των βάσεων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οκτάμηνο βρέφος μεταφέρθηκε με πυρετό στο Μακάρειο-Εξετάζεται για κορωνοϊό
 
Δεκαπέντε άτομα στο νοσοκομείο αναφοράς
Ο κ. Κωστρίκης τόνισε πως στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται συνολικά δεκαπέντε άτομα, εκ των οποίων δύο σε σοβαρή κατάσταση. Συγκεκριμένα, νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς έχουν ανάγκη για οξυγόνο.
 
Συνολικά στις ΜΕΘ των νοσοκομείο Λευκωσίας, Λεμεσού και Αμμοχώστου νοσηλεύονται επτά άτομα, εκ των οποιων οι πέντε νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ άλλοι δύο χρήζουν αυξημένης ανάγκης για οξυγόνο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα 97 τα κρούσματα, επιβεβαιώθηκαν άλλοι δύο-Αρνητικοί οι πρώτοι τρεις ειδικοί
 
Σημαντικό κεφάλαιο τα ορφανά κρούσματα
Ο επιδημιολόγος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως τα ορφανά κρούσματα αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο και η διερεύνηση πρέπει να είναι ενδελεχής για να εντοπιστούν τα άτομα, με τα οποία ήρθαν σε επαφή.
 
Ο Λεόντιος Κωστρίκης τόνισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί η εξέταση πέραν του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, καθώς πρέπει να διασφαλίζεται η ποιότητα των αποτελεσμάτων και επίσης ο τρόπος που γίνεται η μοριακή εξέταση της ανάλυσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας