Κλείνουν πάρκα, παιδικές χαρές και χώροι στάθμευσης σε διάφορους δήμους

Η απόφαση πολλών πολιτών να μην ακολουθήσουν τις συμβουλές των ειδικών και να περιοριστούν στο σπίτι, οδήγησαν τις τοπικές διοικήσεις να λάβουν την απόφαση να κλείσουν αρκετούς δημόσιους χώρους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Στις 8 και 30 το διάγγελμα του Προέδρου-Ανακοινώνει νέα δέσμη μέτρων
 
Οι τοπικές αρχές σε διάφορους δήμους, αποφάσισαν όπως κλείσουν δημόσιοι χώροι, όπου συγκεντρώνονται αρκετά άτομα, ώστε να περιοριστεί η διακίνησή τους, ενώ αρκετοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά  τους, για την ανυπακοή των πολιτών. Συγκεκριμένα, οι δήμοι Στροβόλου, Λεμεσού, Λάρνακας και Αγίας Νάπας, σε ανακοινώσεις τους τόνισαν πως τα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα, μέχρι νεωτέρας.
 
Ο Δήμος Στροβόλου, στην ανακοίνωσή του, πληροφορεί το κοινό ότι οι παιδικές χαρές και τα δημοτικά πάρκα από σήμερα 23 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεότερης ειδοποίησης θα είναι κλειστά, στο πλαίσιο των μέτρων για μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
Η έκκληση του Νίκου Νικολαΐδη
Ο Δήμαρχος της Λεμεσού, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως κλείνουν χώροι στάθμευσης και παιδότοποι στο μόλο, αφού αυτούς τους τόπους επιλέγουν αρκετοί πολίτες, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται συνωστισμός.
 
Ο κ. Νικολαΐδης τόνισε πως χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας και των δημοτικών αρχών, ώστε να να σταματήσει τη λειτουργία του το παζαράκι που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή στην περιοχή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείνουν χώροι στάθμευσης και πάρκα στη Λεμεσό-Η έκκληση Νικολαΐδη
 
Έκλεισε ο Δημοτικός Κήπος στη Λάρνακα
Ο Δήμος Λάρνακας, στο πλαίσιο λήψης μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποφάσισε όπως κλείσει μέχρι νεωτέρας, ο Δημοτικός Κήπος που βρίσκεται στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου και Λεωνίδα Κιούπη.
 
«Η ανάγκη για προσωρινό κλείσιμο του Δημοτικού Κύπρου προέκυψε από το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο χώρο συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, ενώ τα πλείστα άτομα δεν συμμορφώνονται με την διατήρηση απόστασης  των δύο μέτρων μεταξύ τους».
 
Παράλληλα, κλειστός θα παραμείνει ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης της περιοχής Μακένζι. Ανάλογα με τις εξελίξεις ο Δήμος Λάρνακας πιθανόν να προβεί και στο κλείσιμο άλλων δημοτικών πάρκων και χώρων στάθμευσης, ως ένα μέτρο περιορισμού μαζικής συνάθροισης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείνουν πάρκα και πάρκινγκ στη Λάρνακα, έκκληση του Δήμου για στήριξη Κοινωνικού Παντοπωλείου
 
Έκλεισαν πάρκα και στην Αγία Νάπα
Μετά τις μαζικές συναθροίσεις που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Αγία Νάπα, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν όπως κλείσουν οι παιδότοποι και τα πάρκα.
 
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αγίας Νάπας προκειμένου να περιορίσει τη μαζική συνάθροιση του κοινού, η οποία έχει παρατηρηθεί τελευταίως στο χερσαίο χώρο του Λιμανιού, στις παραλίες «Λάντα» και «Μακρόνησο», στον παραλιακό πεζόδρομο και ιδιαίτερα στον παιδότοπο, ως επιπρόσθετο μέτρο προφύλαξης κατά της μετάδοσης και εξάπλωσης του Κορωνοϊού, αποφάσισε το κλείσιμο διάφορων χώρων στάθμευσης και το ολοκληρωτικό κλείσιμο των παιδότοπων που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια της πόλης, δηλαδή, το Πάρκο Αγρινό, το Πάρκο απέναντι από τον Προσφυγικό Οικισμό και τον παιδότοπο στο παραλιακό μέτωπο.
 
Θερμή παράκληση του Δήμου προς το κοινό είναι όπως αποφεύγει τον συνωστισμό σε ανοικτούς χώρους, τηρεί απόσταση ασφαλείας που είναι τα δύο μέτρα και ακολουθεί πιστά της οδηγίες τόσο του Δήμου όσο και του Υπουργείου Υγείας για αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Η ανακοίνωση του δήμου Δερύνειας
Ο Δήμος Δερύνειας, σε ανακοίνωση του, ανάφερε ότι θα συνεχίσει την απολύμανση των δημοτικών χώρων και αυτή την εβδομάδα κατά τις πρωινές ώρες, και συγκεκριμένα θα απολυμανθούν εξωτερικοί χώροι όπως πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια και χώροι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από το κοινό, με σκοπό την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID-19).
 
Η ανακοίνωση του δήμου Λευκάρων
Ο Δήμος Λευκάρων, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι από σήμερα το δημοτικό πάρκο αναστέλλει την λειτουργία του μέχρι νεωτέρας, ενώ από την περασμένη Παρασκευή λειτουργεί το πρόγραμμα #μένω σπίτι και εξυπηρετώ Ευάλωτες Ομάδες και Άτομα 3ης Ηλικίας.
 
Ο Δήμος Λευκάρων, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, καλεί τους πολίτες να περιορίσουν στον ελάχιστο δυνατό βαθμό και μόνο για επείγουσες περιπτώσεις, τις επισκέψεις στα γραφεία και στους άλλους χώρους του Δήμου.
 
Επίσης, ενημερώνει ότι οι συναντήσεις με εξωτερικούς συνεργάτες αναστέλλονται μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, η τέλεση πολιτικών γάμων αναστέλλεται μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, η παραλαβή οποιωνδήποτε αιτήσεων / αδειών, οι πληρωμές και γενικότερα η εξυπηρέτηση του κοινού, αναστέλλονται μέχρι τις 30 Απριλίου, Αναστέλλονται οι δραστηριότητες της Δημοτικής χορωδία, του εργαστηρίου ζωγραφικής και των χορευτικών ομάδων, απαγορεύονται οι επισκέψεις στο Κέντρο Φιλοξενία Ενηλίκων, θα δοθεί παράταση πληρωμής των λογαριασμών χωρίς επιβολή επιβάρυνσης μέχρι 30 Απριλίου και πληρωμές μπορεί να γίνονται διαδικτυακά μέσω της JCC.

Δειτε Επισης

Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ