Παρασκευή 5 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στα 97 τα κρούσματα, επιβεβαιώθηκαν άλλοι δύο-Αρνητικοί οι πρώτοι τρεις ειδικοί

  23/03/2020 09:44
Στα 97 τα κρούσματα, επιβεβαιώθηκαν άλλοι δύο-Αρνητικοί οι πρώτοι τρεις ειδικοί

Στα 97 τα κρούσματα, επιβεβαιώθηκαν άλλοι δύο-Αρνητικοί οι πρώτοι τρεις ειδικοί

  23/03/2020 09:44
Θετικά στον κορωνοϊό είναι τελικά τα δύο άτομα, που ανακοινώθηκαν χθες ως πιθανά κρούσματα από το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για ένα μικροβιολόγο της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, που βρίσκεται και στην ομάδα ειδικών που συμβουλεύει το Υπουργείο Υγείας καθώς και έναν πολίτη.
 
 
Ο μικροβιολόγος φαίνεται να είναι επαφή που συνδέεται με τα κρούσματα στο Νοσοκομείο Πάφου. Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, είχε κάνει προκαταρκτικό τεστ στο Νοσοκομείο Λεμεσού, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι θετικό. Το εργαστήριο αναφοράς που είναι το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, έκανε κι άλλο τεστ το οποίο βγήκε θετικό.  Θετικό ήταν και το τεστ πολίτη, ο οποίος επίσης είναι επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος.
 
Με αυτά τα δεδομένα τα κρούσματα στην Κύπρο, που μετρά ένα νεκρό ανέρχονται σε 97. Το απόγευμα, ωστόσο, όταν θα γίνει η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 
Πληροφορίες αναφέρουν, εξάλλου, πως αρνητικό ήταν το πρώτο τεστ άλλων τριών μελών της ομάδας ειδικών που συμβουλεύουν το Υπουργείο Υγείας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα στα δείγματα των δύο μελών που προβαίνουν στις δημόσιες ανακοινώσεις και βρίσκονται υπό αυτοπεριορισμό, της Δρ. Ζωή Πανά και του Δρ. Γεώργιου Νικολόπουλου.
 
Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκαν άλλα 11 κρούσματα κορωνοιού στην Κύπρο. Πρόκειται για δύο άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τέσσερα άτομα που συνδέονται με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, τέσσερα άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό (οι τρεις από Ηνωμένο Βασίλειο και ένας από Μεξικό εκδήλωσαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές  και μία γυναίκα που παρουσίασε συμπτώματα και το ιστορικό διερευνάται.
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας