Αρνητικοί στα επαναληπτικά τεστ κορωνοϊού δύο ασθενείς-Παίρνουν εξιτήριο

Εξιτήριο παίρνουν σήμερα δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Προεδρικό-Ενημερώνεται από Ιωάννου ο Αναστασιάδης
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ύστερα από διπλές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ασθενείς είναι πλέον αρνητικοί στον κορωνοϊό και σήμερα θα λάβουν εξιτήριο και θα επιστρέψουν σπίτι τους.
 
Ο ένας από τους δύο ασθενείς είναι ηλικίας 70 ετών και σύμφωνα με τις επιβεβαιωτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν χθες, έχει θεραπευτεί πλήρως.
 
Εν τω μεταξύ ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρθηκε χθες βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που διακομίσθηκαν χθες εκεί, να ανέρχεται στους πέντε.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο Πάφου και φαίνεται ότι προσβλήθηκαν από το κορωνοϊό ενδονοσοκομειακά, δηλαδή έλαβαν τον ιό από τον Βρετανό ασθενή που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο καθεστώς στα δημόσια νοσηλευτήρια-Πώς θα λειτουργούν
 
Ένα άτομο βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι του στη Λάρνακα, παρουσίασε συμπτώματα του ιού και ύστερα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.
 
Η τέταρτη ασθενής που μεταφέρθηκε χθες είναι Ελληνοκύπρια ηλικίας 79 ετών, η οποία επέστρεψε από τη Βρετανία πριν δύο περίπου εβδομάδες και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στο Παραλίμνι, αφού παρουσίασε διαταραχές λόγω του διαβήτη από τον οποίον πάσχει.
 
Η γυναίκα υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ωστόσο ο γιατρός της προληπτικά έκανε και αναλύσεις για κορωνοϊό και χθες βγήκαν θετικές.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του το ιδιωτικό νοσηλευτήριο αναφέρει ότι "τα εξωτερικά του ιατρεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Δευτέρα για προληπτικούς λόγους".
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκοπιές από στρατιώτες σε ξενοδοχεία καραντίνας μετά τα παρατράγουδα στις Πλάτρες
 
Οι χώροι στους οποίους κινήθηκε η 79χρονη απομονώθηκαν και περίπου 20 άτομα, υποβλήθηκαν στους απαραίτητους ελέγχους. Από τα 20 άτομα λήφθηκαν δείγματα, τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους για κορωνοϊό, αναμένονται τις επόμενες ώρες.
 
Την ίδια ώρα, εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας 70χρονου ασθενή που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς τις προηγούμενες μέρες από το Νοσοκομείο Πάφου. Ο 70χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πάφου σε διπλανή κλίνη από τον 65χρονο συμπατριώτη του.
 
Σημειώνεται ότι η κατάσταση της υγείας του 70χρονου ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού, πριν ακόμα διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτή είναι η αίτηση για έκδοση ιατρικού πιστοποιητικού σε όσους τίθενται σε αυτοπεριορισμό
 
Εν τω μεταξύ η ομάδα λοιμώξεων που λειτουργεί στον υπόγειο χώρο του Νοσοκομείου Αναφοράς, συνεχίζει να λαμβάνει καθημερινά δεκάδες δείγματα από άτομα που παραπέμπονται με ύποπτη συμπτωματολογία από το 1420.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο