Σε αυτά τα φορτηγά υπάρχουν πτώματα…. Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Η πιο πάνω φωτογραφία που βλέπετε, είναι ένα τεράστιο κομβόι από στρατιωτικό οχήματα στην Ιταλία, η οποία έχει μετατραπεί σε «φάντασμα», μεταφέροντας τους δεκάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό.
 
Σκηνές από το πιο εφιαλτικό σενάριο για την ανθρωπότητα διαδραματίζονται στην πραγματικότητα της γειτονικής Ιταλίας, η οποία κάθε μέρα «μετρά» εκατοντάδες νεκρούς από την επέλαση του κωρονοϊού. Εικόνες που δεν είχαμε διανοηθεί ότι θα αντικρίσουμε σε καιρό ειρήνης.
 
Οι Ιταλοί αψήφησαν σε αρχικό στάδιο τις προειδοποιήσεις και όταν αντιλήφθηκαν ότι όντως κάτι σοβαρό συμβαίνει, ήταν πλέον αργά…
 


Σε ανάλογες προειδοποίησης προβαίνει επί καθημερινής βάσεως και η Κύπρος, η οποία δεν αποτελεί εξαίρεση από αυτό τον παγκόσμιο πόλεμο, παρά το γεγονός ότι κάποιοι συνεχίζουν να αψηφούν τον κίνδυνο ή νομίζουν είναι μακριά από αυτούς.
 
Η Κυβέρνηση έλαβε αυστηρά μέτρα για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κύπρο και για προστασία τόσο της δημόσιας υγείας, όσο και των ευπαθών ομάδων.
 
Ωστόσο, είναι τραγικό πως κάποιοι ακόμη δεν έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης και εύλογα διερωτάται κάποιος το γιατί; Τι δεν έχουμε καταλάβει; Ότι κινδυνεύει κόσμο; Ότι κινδυνεύουν οι γονείς μας; Ο παππούς και η γιαγιά μας; Ο ξάδελφος μας που είναι καρκινοπαθής; Ο φίλος μας που είναι μεταμοσχευμένος; Τι ακριβώς δεν έχουμε καταλάβει; Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε απείθαρχοι και να μην συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες; Γιατί δεν μπορούμε να περιοριστούμε όσο το δυνατό γίνεται για να νικήσουμε αυτό τον καταραμένο ιό πριν είναι αργά; Δεν μπορούμε; Μπορούμε, όπως μπορέσαμε και άλλες φορές… Στο χέρι μας είναι, φτάνει όλοι να καταλάβουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν χρειάζεται μεν πανικός, χρειάζεται όμως πειθαρχία, ωριμότητα και υπευθυνότητα. Χωρίς αυτά, θα γίνουμε μάρτυρες δυσάρεστων γεγονότων…   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο-σοκ στην Ιταλία-Αίθουσες γεμάτο φέρετρα και στρατιωτικό κονβόι μεταφέρει πτώματα

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat