Οι επαφές της παιδιάτρου, ο συναγερμός για Νικολάου και το σενάριο για κέρφιου

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται σχεδόν όλα τα Υπουργεία για τα θέματα του κορωνοϊού, την ώρα που πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας θέλουν την Κυβέρνηση να εξετάζει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.
 
Παράλληλα η προσπάθεια επικεντρώνεται στην μεταφορά των εγκλωβισμένων Κυπρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών να επιδίδονται σε ένα αγώνα δρόμου, για να προλάβουν να φέρουν στο νησί, όσο πιο πολλούς πολίτες μπορούν μέχρι την 21η Μαρτίου, όταν και θα μπει σε εφαρμογή το διάταγμα για απαγόρευση πτήσεων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Την ίδια ώρα στο Υπουργείο Υγείας, η προσοχή επικεντρώνεται στις περιπτώσεις των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ειδικότερα στην περίπτωση της παιδιάτρου.
 
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο υπουργός Υγείας, αναφορικά με την παιδίατρο στη Λεμεσό, επεσήμανε πως η γιατρός δεν ήρθε σε επαφή με τον παιδιατρικό θάλαμο.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου η προσπάθεια επικεντρώνεται στον εντοπισμό των προσώπων που ήρθαν σε επαφή με την παιδίατρο στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου.
 
Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι ο εκτελεστικός διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και Πάφου, Χρίστος Νικολάου, θεωρείται ύποπτο κρούσμα και εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
 
Ένα τέτοιο σενάριο, ενδεχομένως να κάνει την κατάσταση αρκετά δύσκολη, αφού ο Χρίστος Νικολάου διακινείται τόσο στο Νοσοκομείο Λεμεσού όσο και στο Νοσοκομείο Πάφου. 
 
Αναφορικά με το θέμα των αυστηρότερων μέτρων και την απαγόρευση διακίνησης που διακινείται από χθες ως πληροφορία, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως όλα είναι στο τραπέζι.
 
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στο θέμα των αυστηρότερων μέτρων  υπέδειξε πως οι πολιτικές αποφάσεις εξαρτώνται και από τις συμβουλές των ειδικών επιδημιολόγων.
Παράλληλα ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν συζητείται το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ επανέλαβε πως το θέμα τυγχάνει εξετάσεις καθημερινά. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπέδειξε πως το ζήτημα των μέτρων θα τεθεί και ενώπιον των πολιτικών αρχηγών στη σημερινή σύσκεψη.
 
Επιπρόσθετα ο ΥΠΕΞ εξήγησε πως οι όποιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται με βάση τα δεδομένα της σημερινής ημέρας αλλά με τα δεδομένα που ενδεχομένως θα έχουμε ενώπιον μας σε μια ή δύο εβδομάδες, που όπως παραδέχθηκε ενδεχομένως να είναι και χειρότερα.
 
Αναφορικά με το θέμα των Κυπρίων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό ο ΥΠΕΞ, εξήγησε πως ήδη το Υπουργείο του κατέχει αιτήσεις περίπου 600 ατόμων και τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως να υπάρξει αύξηση των πτήσεων προς την Κύπρο, που θα μεταφέρουν αυτά τα πρόσωπα.
 
Σε περίπτωση, είπε, που αυτές οι πτήσεις δεν είναι αρκετές, η Κυπριακή Δημοκρατία θα ναυλώσει πτήσεις για μετά την 21 Μαρτίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»