Πρόταση Κυβέρνησης για μείωση της τιμής χρέωσης του ρεύματος κατά 10%

Πρόταση προς τον Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας απηύθυνε η Κυβέρνηση με στόχο τη μείωση του ρεύματος κατά 10%.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, η Κυβέρνηση πρότεινε στη ΡΑΕΚ τη μείωση της τιμής χρέωσης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10% για περίοδο τριών μηνών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε το πρωί, δεν υπήρξαν επίσημες τοποθετήσεις από την Κυβέρνηση, ωστόσο ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος με ανάρτηση του στο twitter ενημέρωσε ότι  η απαγόρευση πτήσεων από τη 21 Μαρτίου προς τα αεροδρόμια της Κύπρου θα ισχύει για όλες τις χώρες.
 
Στο διάταγμα που θα εκδοθεί δεν υπάρχει λίστα χωρών αλλά καθολική απαγόρευση, με τις εξαιρέσεις που ανακοινώθηκαν για πτήσεις αεροσκαφών που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια.
 
Στη συνεδρία, ο κάθε αρμόδιος Υπουργός προέβη σε ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται και τους σχεδιασμούς εκάστου Υπουργείου, και λήφθηκαν σχετικές αποφάσεις.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, έγινε επίσης ενημέρωση από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Κόκκινο για τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές που αναπτύσσονται στα Υπουργεία, με ιδιαίτερη έμφαση στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενόψει και του όγκου εργασίας που αναλαμβάνουν λόγω του κορωνοϊού.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου τη τεράστια σημασία του να κληθούν όλοι οι συμπολίτες μας σε συστράτευση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, μια πανδημία που δοκιμάζει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
 
Ζήτησε επίσης τη συνδρομή τους στο μέγιστο δυνατόν βαθμό για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε σήμερα.
 
Από πλευρά τους οι Υπουργοί διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα δώσουν το άπαν των δυνάμεων τους για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και για την προστασία της κοινωνίας στο σύνολο της, καθώς και για την πιστή τήρηση των Διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»