Τα παρατράγουδα που έφεραν οριστικό μπλόκο και η ξεκάθαρη πρόθεση της Κυβέρνησης

Όχι μόνο δεν έκανε πίσω η Κυβέρνηση στο μέτρο που έλαβε για την προσκόμιση πιστοποιητικού για όσους Κύπριους και ξένους (σ.σ είσοδος μόνο σε αυτούς που έρχονται για επαγγελματικούς λόγους), αλλά έλαβε ακόμη πιο ισχυρά μέτρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Τα παρατράγουδα που εκτυλίχθηκαν στα αεροδρόμια μετά την εφαρμογή του μέτρου, με επιβάτες που έφθαναν στην Κύπριο χωρίς το σχετικό πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό, φαίνεται να θορύβησαν την Κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να βάλει τέλος και να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς σκοπός είναι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών.
 
Μετά από μαραθώνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, η οποία διήρκησε σχεδόν 12 ώρες, αποφασίστηκε όπως δοθεί τρεις μέρες προθεσμία για να επιστρέψουν στην Κύπρο όσοι είχαν μεταβεί σε χώρες του εξωτερικού για ιατρικούς λόγους, για διακοπές και για επαγγελματικούς ή υπηρεσιακούς λόγους.
 
Ακολούθως, από τις 21 Μαρτίου, η Κυβέρνηση κλείνει τις πόρτες των αεροδρομίων της σε 28 χώρες, συμπεριλαμβανομένου και η Ελλάδα και Αγγλία, στην οποία υπάρχουν εκατοντάδες φοιτητές, πλην εκείνων μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo).

Όσοι εμπίπτουν στις κατηγορίες που εξαιρούνται, αντί της προσκόμισης του ιατρικού πιστοποιητικού θα πρέπει να κατέχουν βεβαίωση από τις κατά τόπους Διπλωματικές Αποστολές της ΚΔ, η οποία θα εκδίδεται εφόσον οι ενδιαφερόμενοι προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν τους λόγους που αναφέρονται στις κατηγορίες 2α και 2β (π.χ. εισιτήριο αναχώρησης από Κύπρο ή ιατρικές βεβαιώσεις από το Κέντρο που έτυχαν ιατρικής νοσηλείας).

Παράλληλα, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εάν παραστεί ανάγκη,  θα ναυλώσει ειδικές πτήσεις από Αθήνα και Λονδίνο, για να επιστρέψουν στην Κύπρο επιβάτες που εμπίπτουν στις κατηγορίες που εξαιρούνται, ενώ και πάλι όλοι θα τίθενται σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες, εκτός από τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους. Τα πρόσωπα αυτά θα παραμένουν σε αυτοπεριορισμό προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη θεραπευτική αγωγή τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δίνει προθεσμία τρεις μέρες και κλείνει τα αεροδρόμια σε 28 χώρες η Κυβέρνηση

Δειτε Επισης

Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία
Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες