Αντί να δείχνουμε τον νου μας, ας τον βάλουμε να δουλέψει... Για το καλό όλων!

Η Κύπρος διάγει σήμερα μία μεγάλη κρίση. Η απειλή της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι, πλέον, το πρώτο μέλημα του τόπου. Και η αποτροπή της η πρώτη προτεραιότητα.
 
Σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι επικεντρωμένοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να λαμβάνει και να εφαρμόζει τα κατάλληλα μέτρα. Οι επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής έχουν την υποχρέωση να δίνουν την κατάλληλη φροντίδα υγείας. Τα ΜΜΕ έχουν υποχρέωση να προσφέρουν την κατάλληλη ενημέρωση. Και οι απλοί πολίτες έχουν την υποχρέωση να αντιδρούν με τον κατάλληλο τρόπο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Δυστυχώς φαίνεται πως κάποιοι, αντί να είναι επικεντρωμένοι σε αυτή την προσπάθεια, βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, να δείξουν τον νου τους. Αποφάσισαν ότι οι ευθύνες είναι για τους άλλους και οι ίδιοι εξαιρούνται. Ότι αυτοί είναι ξεχωριστοί, δικαιούνται να αποκλίνουν από οδηγίες και κανονισμούς και δικαιούνται να μην σκέφτονται τον συνάνθρωπό τους.
 
Είδαμε, τις τελευταίες ημέρες, συμπολίτες μας να μην αντιλαμβάνονται ότι η κρισιμότητα των στιγμών μας αφορά όλους και έχουμε ατομικές και συλλογικές ευθύνες. Είδαμε άτομα να συμπεριφέρονται εγωιστικά και να μην αντιλαμβάνονται το καθήκον τους έναντι των συνανθρώπων μας. Είδαμε άτομα να εκμεταλλεύονται την κατάσταση για την προώθηση της προσωπικής τους ατζέντας.
 
Από τους εργαζόμενους στις ουσιώδεις υπηρεσίες που ξαφνικά χρειάζονται τώρα άδεια, σε αυτούς που διαρρέουν πληροφορίες με τρόπο που μπορεί να αυξήσει τον πανικό, κάποιοι αρνούνται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και προτιμούν να δείξουν τον νουν τους.
 
Όλοι αυτοί που γεμίζουν καρότσια με αντισηπτικά και είδη καθαριότητας, μη σκεπτόμενοι ότι, αν δεν προστατευθούν και οι άλλοι, δεν θα νικήσουμε τον ιό, όλοι αυτοί που κάνουν αχρείαστες μετακινήσεις, ενώ έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν πιο απομονωμένοι, όλοι αυτοί που θεωρούν ότι οι ίδιοι ή τα παιδιά τους νομιμοποιούνται να προσπαθήσουν να ξεγελάσουν το κράτος και να παρακάμψουν τις αποφάσεις, δείχνουν τον νου τους.
 
Όλοι αυτοί που παραβίασαν τον κανονισμό των συναθροίσεων και πήγαν στην εκκλησία, όλοι αυτοί που νομίζουν πως είναι πολύ νέοι για να τους επηρεάσει ο κορωνοϊός, όλοι αυτοί που εκθέτουν άτομα σε ευάλωτες ομάδες για να γίνει το δικό τους, δείχνουν τον νου τους.
 
Όλοι αυτοί που δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, όλοι αυτοί που θεωρούν ότι αυτές τις μέρες βρισκόμαστε σε διακοπές και πρέπει να βολτάρουν χωρίς καμία έγνοια, όλοι αυτοί που χωρίς δεύτερη σκέψη αναπαράγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρίες συνωμοσίας και παραπλανητικές πληροφορίες, δείχνουν τον νου τους.
 
Όλοι αυτοί που θεωρούν πως αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για αισχροκέρδεια, όλοι αυτοί που πιστεύουν πως τώρα είναι η ώρα για αχρείαστους διαπληκτισμούς, όλοι αυτοί που συμπεριφέρονται άσχημα σε αυτούς που εργάζονται για το καλό όλων μας, δείχνουν τον νου τους.
 
Για να σπάσουμε την αλυσίδα εξάπλωσης του ιού, πρέπει να δείχνουμε σεβασμό, όχι να δείχνουμε τον νου μας. Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών, όχι να δημιουργούμε συνθήκες που βαθαίνουν την κρίση ή αυξάνουν τον πανικό. Πρέπει  να είμαστε σωστοί πολίτες, όχι να πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις του κράτους δεν αφορούν εμάς.
 
Αντί να δείχνουμε τον νου μας, ας τον βάλουμε να δουλέψει... Για το καλό όλων! 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»