Στο... συρτάκι του Μόρφου και ο Αθανάσιος: Θέλαμε τον κορωνοϊό να μας πει ότι θα πεθάνουμε;

Συνεχίζεται ο εμφύλιος στην εκκλησία της Κύπρου, αναφορικά με την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου να καλέσει, έπειτα και από προτροπή της Κυβέρνησης τους πιστούς να μην προσέρχονται σε ιερούς ναούς για περίοδο τριών εβδομάδων. Μετά τον Μητροπολίτη Μόρφου και ο Λεμεσού Αθανάσιος, εκφράζει απευθυνόμενος προς το ποίμνιό του τη διαφωνία του με την απόφαση του προκαθημένου. Στο χθεσινοβραδινό του κήρυγμα κατά τον Β’ κατανυκτικό Εσπερινό κάλεσε τον κόσμο να εκκλησιάζεται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχιεπίσκοπος: Δεν είναι παιδάκι ο Μητροπολίτης Μόρφου να τον κάνουμε στρατά 
 
«Οι εκκλησίες πάντως θα παραμείνουν ανοικτές. Η λατρεία του Θεού δεν θα σταματήσει ποτέ. Οι ιερείς μας και όλοι μας θα είμαστε στη θέση αυτή στην οποία μας έταξε ο Θεός, ως ποιμένες της εκκλησίας και θα προσφέρουμε τις προσευχές μας και τη Θεία Ευχαριστία. Όποιος θέλει μπορεί να έρχεται. Όποιος αισθάνεται δυσκολία ή αδυναμία μπορεί να πράξει κατά τη συνείδησή του. Δεν μπορούμε να κρίνουμε κανένα. Προσευχόμαστε υπέρ όλων», ανέφερε και δεν έμεινε μέχρις εδώ.
 
«Θα διερωτηθεί κάποιος εμείς που ερχόμαστε εκκλησία δεν θα αρρωστήσουμε; Θα αρρωστήσουμε και θα πεθάνουμε. Ποιος μας είπε ότι θα μείνουμε αθάνατοι σε αυτόν τον κόσμο. Θέλαμε το κορωνοϊό για να μας πει ότι μια μέρα θα πεθάνουμε; Θέλαμε τον κορωνοϊό να μας πει ότι μια μέρα θα αρρωστήσουμε; Οι Άγιοι Σαράντα μάρτυρες τι είπαν. Αφού μια μέρα θα πεθάνουμε που θα πεθάνουμε, ας πεθάνουμε τίμιοι με τον εαυτό μας και ενώπιον του Θεού ευάρεστοι. Και ας έχουμε μνήμη θανάτου να μας θυμίζει την έξοδό μας από αυτόν τον κόσμο. Τι μας προσφέρει η εκκλησία; Την αφοβία. Τη νίκη κατά του φόβου του θανάτου. Τον βιολογικό θάνατο θα τον περάσουμε όλου. Τον πνευματικό θάνατο, όμως, δεν θα τον περάσει ο άνθρωπος που πιστεύει στο Θεό».
Προανήγγειλε μάλιστα επιπρόσθετες λειτουργίες σε ιερούς ναούς της Μητρόπολης Λεμεσού κάθε Πέμπτη απόγευμα. Θα τελείται, όπως είπε το μυστήριο του Ιερού ευχελαίου «για να προσφέρει η εκκλησία φάρμακο ζωής αιώνιας που θα θεραπεύει την ψυχή και το σώμα μας».
 
Και κάλεσε τους πιστούς να μην φοβούνται το θάνατο.
 
«Πορευόμαστε προς το Πάσχα, στην Ανάσταση του Θεού που πάτησε το θάνατο που κατήργησε το φόβο του θανάτου. Κανένας να μη φοβάται το θάνατο, διότι μας ελευθέρωσε από το φόβο του βιολογικού θανάτου, ο θάνατος του Σωτήρος. Δεν υπάρχει θάνατος, υπάρχει ζωή αιώνιος. Με αυτή την πίστη θα πορευτούμε σε αυτή τη δυσκολία που έχουμε μπροστά μας, χωρίς πανικούς χωρίς φοβίες, χωρίς ανθρώπινους λογισμούς. Ξέρουμε ότι η ζωή μας έχει ημερομηνία λήξεως, αλλά ξέρουμε ότι είναι και ένα πέρασμα από τα μάταια πράγματα στα αιώνια».  
 
Το ηχητικό του κηρύγματος
 
Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του OMEGA, o Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αναφερόμενος στους ιεράρχες που δεν έδειξαν να πειθαρχούν στην απόφαση της Αρχιεπισκοπής, ανέφερε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι ο λαός θα υπακούσει και δεν θα επισκέπτεται τις εκκλησίες. Είπε επίσης πως ο καθένας στη Μητρόπολή του μπορεί να καλέσει τον κόσμο να κάνει ότι θέλει και επαφίεται στο λαό να αποφασίσει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»