Δυσαρεστημένοι για την μη πρόσκλησή τους στη σύσκεψη στο Υπ. Παιδείας οι μαθητές

Δυσαρεστημένοι με το Υπουργείο Παιδείας, για τη μη πρόσκληση στην έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο, το περασμένο Σάββατο, για ενημέρωση για τον κορωνοϊό, είναι οι μαθητές.
 
Σε επιστολή της προς τον Πρόδρομο Προδρόμου, η ΠΣΕΜ εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως ακόμη και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όπως αναφέρει, η άποψη των μαθητών δεν λαμβάνεται υπόψη.
 
«Με λύπη μας ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι το περασμένο Σάββατο 14 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο στην παρουσία των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των οργανωμένων γονιών. Όχι μόνο δεν καλεστήκαμε ως ΠΣΕΜ αλλά δεν μας ενημέρωσε κανένας για τα αποτελέσματα της σύσκεψης και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει το Υπουργείο. Ενημερωθήκαμε για τα μέτρα από τα ΜΜΕ! Αν είναι δυνατόν!
 
Παράλληλα, στην επιστολή τους, οι μαθητές αναφέρουν πως είναι σύμφωνοι με το μέτρο της τηλεκπαίδευσης, ωστόσο τους καλεί να μελετήσουν σωστά τα δεδομένα που έχουν μπροστά τους, ώστε να μην είναι ημίμετρο.
 
«Η τηλεκπαίδευση προϋποθέτει ότι όλοι οι μαθητές, αλλά και οι καθηγητές, θα είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα μέσα και την απαραίτητη επιμόρφωση για να μπορέσουν να ακολουθήσουν αυτό τον τρόπο μαθήματος. Θεωρούμε επίσης ότι η διδακτέα ύλη ειδικά για τους τελειόφοιτους που θα παρακαθίσουν παγκύπριες εξετάσεις πρέπει να αναθεωρηθεί και να μειωθεί».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλεί τους καθηγητές να μην πάνε σχολείο η ΟΕΛΜΕΚ-Παίρνει αποφάσεις το ΚΔΣ
 
Αυτούσια η επιστολή της ΠΣΕΜ:
«Έντιμε Υπουργέ,
 
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας για το γεγονός ότι ακόμα και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η άποψη των μαθητών δεν λαμβάνεται υπόψη.
 
Με λύπη μας ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι το περασμένο Σάββατο 14 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο στην παρουσία των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των οργανωμένων γονιών. Όχι μόνο δεν καλεστήκαμε ως ΠΣΕΜ αλλά δεν μας ενημέρωσε κανένας για τα αποτελέσματα της σύσκεψης και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει το Υπουργείο. Ενημερωθήκαμε για τα μέτρα από τα ΜΜΕ! Αν είναι δυνατόν!
 
Σε αυτή την προσπάθεια μπορούμε όλοι να συμβάλουμε. Πόσο μάλλον εμείς, το θεσμικό όργανο των μαθητών που αυτές τις μέρες επικοινωνούμε με χιλιάδες μαθητές.
 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκ πρώτης θεωρούμε ως ορθό μέτρο την τηλεκπαίδευση. Πρέπει όμως να μελετηθεί ώστε να μην είναι ένα ημίμετρο. Η τηλεκπαίδευση προϋποθέτει ότι όλοι οι μαθητές, αλλά και οι καθηγητές, θα είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα μέσα και την απαραίτητη επιμόρφωση για να μπορέσουν να ακολουθήσουν αυτό τον τρόπο μαθήματος. Θεωρούμε επίσης ότι η διδακτέα ύλη ειδικά για τους τελειόφοιτους που θα παρακαθίσουν παγκύπριες εξετάσεις πρέπει να αναθεωρηθεί και να μειωθεί.
 
Παρακαλούμε όπως τυγχάνουμε ενημέρωσης για τυχόν επόμενα μέτρα που θα λάβει το Υπουργείο Παιδείας. Επιπλέον είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε ώστε να συμβάλουμε και εμείς όσο μπορούμε σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση».

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία