Τελευταία εξέλιξη: Δεν πάνε ούτε οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Δεν θα προσέλθουν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί, όλων των βαθμίδων, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Κλείνουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις-Χτυπά την εξάπλωση του κορωνοϊού η Κυβέρνηση

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γνωστοποίησε την απόφαση και αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Παιδείας το επιβεβαίωσε στον REPORTER.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων δεν θα προσέλθουν στα σχολεία τους, αύριο Δευτέρα, ενώ θα αναμένουν σχετική ανακοίνωση από τις Διευθύνσεις τους. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

"Μετά τις σημερινές αποφάσεις τη Κυβέρνησης για πρόσθετα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει αναπροσαρμόσει το σχέδιο ανάπτυξης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με ηλεκτρονικά μέσα.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει εξουσιοδοτηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο να εκπονήσει πρόγραμμα για τις εκπαιδευτικές ανάγκες για το διάστημα κατά το οποίο αναστέλλεται η φοίτηση στα σχολεία, με στόχο, μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας, να συνεχίσουμε να παρέχουμε εκπαίδευση στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων.

Με δεδομένα τα εξ ανάγκης αυστηρότερα μέτρα προστασίας, η χρήση τεχνολογικών δυνατοτήτων, που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή από το Υπουργείο, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Ο σχετικός σχεδιασμός του ΥΠΠΑΝ, τηρουμένων όλων των προστατευτικών μέτρων για το προσωπικό που έχουν ανακοινωθεί, ξεκινά από την Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020.

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αντί της ενημέρωσης που είχε προγραμματιστεί να γίνει στα σχολεία τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες από τη Διεύθυνση του σχολείου τους, από την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020.

Το προσωπικό που εργάζεται στο ΥΠΠΑΝ θα ενημερωθεί για τη νέα οργάνωση των εργασιών στις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ και τις πρόνοιες προστασίας όσων αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες συνθήκες υγείας ή πρέπει να τύχουν διευκολύνσεων ως γονείς, αύριο Δευτέρα, 16 Μαρτίου.

Ο Υπουργός Παιδείας θα απευθυνθεί στους γονείς και τους μαθητές/μαθήτριες με σχετικό μήνυμα που θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΥΠΠΑΝ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ