ΒΙΝΤΕΟ: «Ο κορωνοϊός αποτέλεσμα σαρκικών αμαρτιών και εκτρώσεων»-Επανήλθε ο Μόρφου

Τις θέσεις της Εκκλησίας αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας έδωσε σε ομιλία που παραχώρησε προς τους πιστούς την περασμένη Παρασκευή ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Ο Άγιος Μόρφου αναφέρθηκε στο θέμα του κορωνοϊού την εμφάνιση του οποίου απέδωσε σε μια σειρά αμαρτιών.
 
Μάλιστα δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τη δίωξη του για παλαιότερες δηλώσεις του, σημειώνοντας πως για αυτή θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας. Την ίδια ώρα άσκησε κριτική σε άλλους Ιεράρχες, που όπως είπε παραμένουν στο… silence.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
O Μητροπολίτης Μόρφου συνέχισε με το να δώσει συμβουλές προς τους νεότερους ιερούς να μην πιστεύουν όσα λέγονται για τη μετάδοση του ιού από την Θεία Κοινωνία, ενώ εξέφρασε κα την άποψη πως ο κορωνοϊός θα λύσει προβλήματα, όπως αυτό του μεταναστευτικού. 
 
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, στον κορωνοϊό οδήγησαν τέσσερις ομάδες αμαρτιών. «Η Παλαιά Διαθήκη», είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου, «δεν λέει παραμύθια. Όταν απομακρυνθούμε από τον αληθινό Θεό, όποτε έχουμε επιμονή στην επανάληψη κάποιας αμαρτίαις, ιδιαιτέρως των αμαρτιών που είναι σχετικές με τη πίστη, με τη μαγεία, με τις σαρκικές αμαρτίες. Επίσης όταν έχουμε αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου και όταν κάνουμε την αμαρτία της έκτρωσης οδηγούμαστε στον κορωνοϊό. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των αμαρτιών.

Ο κορωνοϊός, είπε ο Μόρφου Νεόφυτος, είναι παράδοξος ιός. «Εάν η νέα τάξη πραγμάτων, κατάφερε να κλείσει το στόμα πολιτικών να ψηφίζουν νομοσχέδια αφύσικα, έξω από την παράδοση μας, έξω από την πίστη μας… Δεν είναι έτσι; Και καταλαβαίνεται τι εννοώ… Να μην με ξανά πάρουν για ανάκριση. Ας μείνουμε που θα έρθει το καλοκαίρι. Εάν οι πολιτικοί μας φοβήθηκαν τη νέα τάξη πραγμάτων, και το έραψαν και δεν είπαν τίποτα, και πριν ακόμα αποφασίσει ο Εισαγγελέας μας, ένοχος ο Μόρφου να σιωπήσει. Και τι είπαμε; Το αυτονόητο.»

«Οι αρχιερείς οι περισσότεροι είναι στο silence… Σιωπή… Άγιε Μόρφου… μου έκαναν υποδείξεις αυτά δεν λέγονται…  Και τους λέω βλέπονται… (Γέλια)… Είναι γεμάτο το διαδίκτυο….. Εμείς δεν λέμε τίποτα… Τι ωραία… Δεν έμεινε οικογένεια που να μην απειλείται με διαζύγιο, από αυτά που βλέπουν…», πρόσθεσε και συνέχισε.
 
«Τι σχέση έχει με τον κορωνοϊό αυτό το πράγμα; Έχει… Διότι για να φτάσουμε σε αυτές τις επιδημίες, γιατί τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας. Επαναλάβω. Οι μαγιές όλων των μορφών, τα αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα, εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις, οι βλαστήμιες ή αθεΐες που γίνονται επάγγελμα πλέον, που γίνεται νόμος, που διδάσκονται. Πρωτοφανείς πράγματα. Νομίζετε πως αυτά θα μείνουν χωρίς συνέπειες; Και δεν τα φέρνει ο Θεός. Ο θεός θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνει θαύματα».
 
«Το λέω σε σας τους μικρούς παπάδες… Όχι αύριο να σας πουν θα κολλήσουμε που τη θεία κοινωνία… Ο θεός να μας φυλάει… όχι από την αρρώστια αλλά από την ολιγοπιστία και την μικροπιστία. Ο θεός θα χρησιμοποιήσει αυτές τις αρρώστιες για να λύσει προβλήματα, που τώρα φαίνονται σε μας άλυτα. Ένα μόνο θα σας πω… Θα λύσει το μεταναστευτικό μέσα σε αυτά τα προβλήματα. Και θα είναι ικανοποιημένοι όλοι.

 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Πνίγεται στη σκόνη η Κύπρος-Οι συστάσεις των αρμοδίων στο κοινό
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο