Βράζουν μαθητές και γονείς-Επιστρέφουν μετά το Πάσχα στα σχολεία

Κλείνει όλα τα σχολεία της Κύπρου, μέχρι και τις δέκα Απριλίου, η Κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο διάγγελμα που απηύθυνε στους πολίτες, λόγω κορωνοϊού.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο Διάγγελμά του ανέφερε πως παρατείνεται η αναστολή φοίτησης σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, όλων των βαθμίδων, μέχρι και τις δέκα Απριλίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Με βάση την απόφαση της Κυβέρνησης, οι μαθητές δεν θα επιστρέψουν στα θρανία, στις 20 του μηνός, όπως επρόκειτο να γίνει, αλλά θα παραμείνουν στο σπίτι τους και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιασκέψεων.
 
Αξιοσημείωτο είναι πως, με βάση την απόφαση αυτή της Κυβέρνησης, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 27 Απριλίου, αφού στις 10 Απριλίου θα ξεκινούσαν οι διακοπές του Πάσχα και θα έκλειναν για δύο εβδομάδες. Ωστόσο, άγνωστο εάν θα υπάρξει διαμόρφωση των δεδομένων και θα πραγματοποιηθούν μαθήματα εντός των δύο εβδομάδων, που θα ήταν οι διακοπές για το Πάσχα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Δραστικά μέτρα, οικονομική στήριξη και μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση από Αναστασιάδη
 
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία για λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, αφού μετά θα ξεκινήσει η εκπαιδευτική περίοδος. Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, πως θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα και οι εξετάσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναστολής της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κύπρου, τα μαθήματα για κάποιες ενότητες της Γ’ Λυκείου, θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιασκέψεων, όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά το διάγγελμά του, τόνισε πως το αρμόδιο Υπουργείο θα προβεί σε περεταίρω ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών.
 
Εν τω μεταξύ, αυτή τη στιγμή επικρατεί αναβρασμός στον κύκλο των γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να προσέρχονται στην εργασία τους, ενώ είναι αναγκασμένοι να βρουν λύση για την επίβλεψη των παιδιών τους.
 
Τι ισχύει για τους εργαζόμενους
Το Υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του, σημείωσε τα μέτρα που ισχύουν για τα σχολεία, ενώ διευκρίνισε τι θα ισχύει για τους εργαζόμενους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε συνέχεια του αποψινού Διαγγέλματος του Προέδρου της Δημοκρατίας και των αποφάσεων της Κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ανακοινώνει τα ακόλουθα:
 
Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώνεται με την εκδήλωση της επιδημίας της νόσου του κορωνοϊού COVID-19 και την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, αποφασίστηκε όπως:
 
1. Η αναστολή της φοίτησης μαθητών/τριών και σπουδαστών/στριών σε σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή κέντρα παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών, παραταθεί μέχρι και την Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020. Η αναστολή ισχύει για όλα τα εκπαιδευτήρια και άλλους οργανισμούς, όπως είχε αρχικά γνωστοποιηθεί σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).
 
2. Διευκρινίζεται ότι αναστέλλεται η φοίτηση των μαθητών/τριών και σπουδαστών/στριών, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και όχι η γενικότερη λειτουργία των σχολείων. Επομένως, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και άλλο προσωπικό των σχολείων θα προσέρχεται κανονικά στην εργασία του.
 
3. Ακυρώνονται όλες οι σχολικές εκδρομές στην Κύπρο και το εξωτερικό για τη φετινή σχολική χρονιά, όπως επίσης και η συμμετοχή μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών σε συνέδρια ή άλλα προγράμματα στο εξωτερικό, πλην εξαιρέσεων που θα κριθούν απολύτως απαραίτητες και θα τύχουν ειδικής έγκρισης.
 
Για όσο διάστημα ανασταλούν τα μαθήματα, το ΥΠΠΑΝ θα παρέχει στους μαθητές/τριες τηλεκπαίδευση με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και την αξιοποίηση ψηφιακού παιδαγωγικού υλικού.
 
Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη ενεργοποιηθεί ο σχετικός μηχανισμός και τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου, θα γίνει πιλοτική εφαρμογή αρχικά για τη Γ’ τάξη Λυκείου. Στη συνέχεια, θα αναπτυχθούν σχετικές υπηρεσίες για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ενώ γίνεται σχετική ταχύρρυθμη ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
 
Για την εφαρμογή του σχετικού προγράμματος τηλεκπαίδευσης το ΥΠΠΑΝ συνεργάζεται στενά με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Στόχος του ΥΠΠΑΝ είναι, παράλληλα με την προάσπιση της δημόσιας υγείας και παρά τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, να διασφαλίσει τη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 
Ως εκ τούτου θα ανακοινώνονται σχετικές οδηγίες και πληροφορίες.
 

Υπενθυμίζεται ότι για σκοπούς ενημέρωσης του ευρύτερου κοινού σχετικά ζητήματα που αφορούν το ΥΠΠΑΝ, λειτουργούν οι ακόλουθες τηλεφωνικές γραμμές:

  • Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης τηλ. 22800918
  • Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης τηλ. 22809505
  • Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης τηλ. 22800656
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα