Αρνητικός στον κορωνοϊό ο 90χρονος, καλά στην υγεία τους οι πέντε ασθενείς στο ΓΝ Αμμοχώστου

Καλά στην υγεία τους είναι οι πέντε επιβεβαιωμένοι με κορωνοϊό ασθενείς, που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι σήμερα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ένας Γερμανός 54 ετών, ο οποίος βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό και χθες επιβεβαιώθηκε μετά από εξετάσεις ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Γενικά η κατάσταση της υγείας των πέντε ασθενών είναι καλή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Εν τω μεταξύ αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για τον 90χρονο Αγγλοκύπριο, ο οποίος ήρθε για διακοπές στην Κύπρο και μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου ανέφερε ότι είχε συμπτώματα κορωνοϊού.
 
Εξάλλου σήμερα λειτούργησε στους υπόγειους χώρους του Νοσοκομείου Αμμοχώστου το Ειδικό Ιατρείο Διαλογής στο οποίο θα γίνονται προκαταρτικές εξετάσεις ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού και θα λαμβάνονται δείγματα. 

Το Ειδικό Ιατρείο Διαλογής θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της ημέρας με ραντεβού ενώ το βράδυ θα ανοίγει σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, αφού όμως πρώτα οι ασθενείς επικοινωνήσουν με τον τηλεφωνικό αριθμό 1420.
 
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, έχει επίσης εκκενωθεί και το Χειρουργικό Τμήμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυναμικότητα 120 περίπου κλινών, για να φιλοξενήσουν εάν χρειαστεί, ασθενείς με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.
 
Σημειώνεται ότι η Χειρουργική, η Ορθοπεδική και η Παθολογική Κλινική εξακολουθούν να νοσηλεύουν ασθενείς, όμως έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ούτως ώστε να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες.

Ακόμα το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών καθώς και το Χειρουργείο λειτουργούν μόνο για επείγοντα περιστατικά, ενώ έχει απαγορευτεί αυστηρά το επισκεπτήριο πέραν των καθορισμένων ωρών (13:00 – 14:00 και 17:00 – 19:00) και όχι πέραν του ενός επισκέπτη ανά ασθενή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
 

Δειτε Επισης

Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»