Κανένα πρόβλημα στο ΙΝΓΚ να ανταπεξέλθει με τα δείγματα κορωνοϊού

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής (ΙΝΓΚ) μπορεί να αντεπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο εργασίας λόγω της συνεχούς ροής δειγμάτων που φθάνουν σε αυτό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του, Λεωνίδας Φυλακτού τονίζοντας ότι υπάρχει και το προσωπικό και ο εξοπλισμός για την ολοκλήρωση των εξετάσεων σε δείγματα.
 
Υπό την ιδιότητα του ως Ελληνοκύπριος Επικεφαλής της Δικοινοτικής Ομάδας Υγείας, ο κ. Φυλακτού είπε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τα μέλη της Επιτροπής και ανταλλάσσονται πληροφορίες και απόψεις για την κατάσταση, όπως εξελίσσεται με τον κορωνοϊό στο νησί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Ο κ. Φυλακτού ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά την δυνατότητα του ΙΝΓΚ να αντεπεξέλθει στον όγκο εργασιών που αυξάνεται με την αποστολή δειγμάτων για εξετάσεις. «Ναι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Έχουμε και το προσωπικό και τον εξοπλισμό. Το γεγονός ότι δεν δημιουργείται λίστα αναμονής και όπως έρχονται τα δείγματα μπαίνουν στην σειρά και ολοκληρώνονται, αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχουμε αρκετό προσωπικό είναι καλά στελεχωμένο το τμήμα αυτή την στιγμή», επεσήμανε.
 
Σημείωσε ότι δεν μπορούν πλέον να αναφέρονται σε συγκεκριμένο αριθμό δειγμάτων πάνω στα οποία εργάζονται, διότι η ροή είναι συνεχής και τα δείγματα αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου.
 
«Υπάρχει αύξηση των δειγμάτων και είναι συνεχής η ροή. Κάθε μέρα υπάρχουν καινούργια δείγματα που έρχονται  και τα οποία μπαίνουν αμέσως στην διαδικασία και ολοκληρώνονται», ανέφερε.
 
Κληθείς να σχολιάσει τα τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, είπε πως «αναμένονται και άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα και θα αυξηθεί ο αριθμός».
 
Στέλλοντας το δικό του μήνυμα, ο κ. Φυλακτού είπε πως «αυτή τη στιγμή που ο ιός είναι στην Κύπρο και αυξάνονται τα θετικά δείγματα επαφίεται στον κάθε Κύπριο να αναλάβει την ευθύνη του προς τον εαυτό του αλλά και προς τους άλλους.
 
«Πρέπει να υπάρχει σωστή αυτοπροστασία και με τρόπο που να μην επηρεάζει άλλους. Λαμβάνονται τα μέτρα από το κράτος αλλά πρέπει ο κάθε ένας να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια. Αυτό θα κάνει πιο εύκολο το έργο των επαγγελματιών υγείας», πρόσθεσε.
 
Συνεχής η επικοινωνία με την Δικοινοτική Ομάδα Υγείας
Ο κ. Φυλακτού είπε πως η επαφή με την Δικοινοτική Επιτροπή Υγείας είναι συνεχής. Ανταλλάσσονται πληροφορίες, απόψεις και δίνεται η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην κάθε πλευρά με τον κορωνοϊό.
 
«Έχουμε συνεχή επικοινωνία με την Δικοινοτική Επιτροπή. Αμέσως ειδοποιεί ο ένας τον άλλο για τα κρούσματα που υπάρχουν και γενικά για οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, υπάρχει συνεχής επικοινωνία», σημείωσε.
 
Πρόσθεσε, ότι υπήρξε για το θέμα του κορωνοϊού τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
 
Σημείωσε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κύπρο και συμφώνησαν να ενισχυθεί περαιτέρω η αλληλοενημέρωση μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής για την υγεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν