Άρχισε η λήψη δειγμάτων από τις επαφές του ταξιτζή-Ανακούφιση για τον γιατρό

Τα χειροτέρα θέλει να προλάβει το Υπουργείο Υγείας, με την ιχνηλάτηση των επαφών των δέκα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, μερικά εκ των οποίων τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό και τα υπόλοιπα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Mάχη για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, θέλει να προλάβει τα χειρότερα η Κυβέρνηση

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής λαμβάνει συνεχώς δεκάδες δείγματα, από επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αλλά και άλλων ύποπτων περιστατικών, τα οποία εντοπίζονται.
 
Σε ότι αφορά τις επαφές του 64χρονου Καρδιοχειρουργού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο οποίος ήταν ένας από τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, επικρατεί προς το παρόν ανακούφιση, αφού τα δείγματα ήταν αρνητικά.
 
Ωστόσο, ο στενός οικογενειακός του κύκλος, νοσηλευτές, γιατροί και ασθενείς από την κλινική του, αναμένεται να υποβληθούν σε νέες εξετάσεις για τον ιό, ώστε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί το πρώτο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ατελείωτη ιχνηλάτηση επαφών, η αγωνία για τα δείγματα και ο λόγος στον Αναστασιάδη

Εντοπίζονται επαφές του ταξιτζή
Την ίδια ώρα, για τον ταξιτζή, ο οποίος είναι μέχρι στιγμής το μοναδικό ορφανό κρούσμα κορωνοϊού στο νησί, αφού δεν ταξίδεψε σε άλλη χώρα, έχουν αρχίσει να εντοπίζονται οι επαφές του και λαμβάνονται δείγματα από τις αρχές.
 
Εξάλλου, ανάσα έδωσε στο Υπουργείο Υγείας, το γεγονός ότι ο ταξιτζής εκτελούσε συγκεκριμένα δρομολόγια και ως εκ τούτου, έχουν κατεύθυνση στις εξετάσεις τους.
 
Σημειώνεται ότι χθες ο τετράχρονος εγγονός του, είχε μεταφερθεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, ωστόσο τα αποτελέσματα από τα δείγματα που λήφθηκαν ήταν αρνητικά.
 
Στο μεταξύ, όπως είχε αναφέρει στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ Πάμπος Χαριλάου, για το Μακάρειο Νοσοκομείο, έχει καταστρωθεί σχέδιο και σε περίπτωση που χρειαστεί θα τεθεί σε εφαρμογή.
 
Παρόλα αυτά, ο κ. Χαριλάου τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει πανικός και ανησυχία τόσο για τους πολίτες, όσο και για όσους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Φόβος αλλά ψυχραιμία... Τι λένε οι πολίτες στην κάμερα του REPORTER

Εν αναμονή του διαγγέλματος Αναστασιάδη
Απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, θα απευθυνθεί με διάγγελμα στον κυπριακό λαό για τον κορωνοϊό, με τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παναγιώτη Σεντώνα, ο οποίος επίσης μίλησε στην κρατική τηλεόραση να αφήνει να εννοηθεί πως προχωρούμε με πιο δραστικά μέτρα.
 
Ο κ. Σεντώνας δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, κάτι που το πιθανότερο είναι να γίνει απόψε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Ήδη από χθες πάντως, το Υπουργείο Υγείας αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές του οδηγίες, προβιβάζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο στην κατηγορία 2.
 
Αυτή η κίνηση, σημαίνει πως όσοι φθάνουν από τη Βρετανία θα τίθενται σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες. Και αυτό γιατί τέσσερα από τα δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα κροωνοϊού, αφίχθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δειτε Επισης

Αύξηση ορίου de minimis χορηγήσεων στη γεωργία ζήτησε η Μ. Παναγιώτου στην ΕΕ
Ομάδα Πρωτοβουλίας ζητά ονοματοδοσία δρόμου στη Λάρνακα εις μνήμη Δώρου Χριστοδουλίδη
Μόνιμα μέτρα κατά της ακρίβειας ζητά η ΕΚΥΣΥ
Η διακήρυξη της ΣΕΚ ενόψει της Πρωτομαγιάς-Μισθοί, ασφάλεια και αξιοπρέπεια στο επίκεντρο
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Υπουργός Γεωργίας
Αναθεωρημένη Μελέτη Χωροθέτησης για υδατοκαλλιεργητές σε Μονή-Βασιλικό ζητά η ΕΥ
Η δράση ΝΖ4Υ επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία Μέσης εκπαίδευσης
Κοινή εκδήλωση για Εργατική Πρωτομαγιά από ΠΕΟ και τ/κ συντεχνίες
Πέθανε και ο τελευταίος λαγός που είχε απελευθερωθεί με πομπό-Τους έφαγαν άλλα ζώα
Στην ΕΠΑ καταγγέλλει την Κυβέρνηση η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ για κατάχρηση με την ΠΑΣΥΔΥ