Οδηγός ταξί ο ένας ασθενής, δεν είχε ταξιδεύσει-Από την Αθήνα αφίχθηκε η γυναίκα

Ήπια συμπτώματα παρουσιάζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις Ελληνοκύπριοι και η μία Ελλαδίτισσα που αποτελούν τα τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και διαγνώστηκαν σήμερα.
 

Οι τέσσερις μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο ορίστηκε ως νοσοκομείο αναφοράς για λόγους αποσυμφόρησης των θαλάμων αρνητικής πίεσης των Νοσοκομείων Λευκωσίας και Λεμεσού.Πρόκειται για άτομα διαφόρων ηλικιών που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Με πυρετό επιβάτης αεροσκάφους που φθάνει σε λίγο στη Λάρνακα-Σε ετοιμότητα οι Αρχές


Αυτό που προκαλεί ανησυχία στις Αρχές, είναι το ένα άτομο το οποίο είναι οδηγός ταξί από τη Λεμεσό και δεν έχει ταξιδεύσει. Νοσηλευόταν από χθες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού αφού είχε ενημερώσει, λίγο προηγουμένως τις αρμόδιες Αρχές ότι εκδήλωσε πυρετό. Η Μονάδα Επιδημιολογικής επιτήρησης, ιχνηλατεί τις επαφές του σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τον ασθενή που του μετέδωσε τον ιό. Πρόκειται για τον πρώτο ασθενή στην Κύπρο που νόσησε χωρίς να έχει ταξιδεύσει. Οι δικές του στενές επαφές έχουν εντοπιστεί και τους δόθηκαν οδηγίες για αυτοπεριορισμό.
 
Σ’ ότι αφορά στην Ελλαδίτισσα, έφτασε από την Αθήνα στις τρεις Μαρτίου και παρουσίασε συμπτώματα τέσσερις ημέρες αργότερα. Η ίδια βρισκόταν σε κατ’οίκον περιορισμό δεν πήγε δουλειά και μόλις εκδήλωσε συμπτωματολογία, επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές.
 
Τα δύο άτομα που έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο ψες, εντοπίστηκαν με υψηλό πυρετό από τη θερμοκάμερα στο ιατρείο του Αεροδρομίου Λάρνακας. Εξετάστηκαν στο ιατρείο και μεταφέρθηκαν άμεσα με ασθενοφόρο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Εκτός από τα άτομα στο αεροπλάνο τους, δεν ήρθαν σε επαφή με άλλα άτομα στην Κύπρο.

Οι επιβάτες που βρίσκονταν μπροστά, πίσω, δεξιά και αριστερά με τα τρία πρόσωπα που διαγνώστηκαν και έχουν ταξιδεύσει από την Αθήνα και τη Βρετανία, έχουν εντοπιστεί και τους δόθηκαν οδηγίες να αυτοπεριοριστούν.
  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο