Κλείνουν όλα τα σχολεία παγκύπρια-Πότε τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο

Όχι μόνο παρατείνεται το μέτρο για κλείσιμο των σχολείων στη Λευκωσία, αλλά αναστέλλουν τη λειτουργεία όλων σχολείων παγκύπρια για μία εβδομάδα, λόγω κορωνοϊού. 

Το Υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως προέβησαν σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την εμφάνιση πρόσθετων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού. Σκοπός τους είναι η πρόληψη και η αποτροπή της μετάδοσης και μετά από συνεννοήσεις με τον Υπουργό Υγείας εξήγγειλαν νέα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Σε «καραντίνα» η Κύπρος, φόβοι για εξάπλωση του ιού-Έξι κρούσματα, δεκάδες αυτοπεριορισμοί

  • Η αναστολή λειτουργίας σχολείων στην επαρχία Λευκωσίας, που έχει ήδη ανακοινωθεί τη Δευτέρα, παρατείνεται και για την επόμενη εβδομάδα, μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020. 
  • Αναστέλλεται η λειτουργία και όλων των υπόλοιπων σχολείων παγκυπρίως, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών (συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων επαρχίας Λευκωσίας των οποίων δεν είχε ανασταλεί μέχρι τώρα η λειτουργία), από την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020. Η ετεροχρονισμένη έναρξη της αναστολής στοχεύει στο να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος (αύριο) στους ενδιαφερόμενους γονείς προκειμένου να κάνουν τυχόν απαραίτητες διευθετήσεις. 
  • Αναστέλλεται η λειτουργία και όλων των άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου, απογευματινών και βραδινών, των Ειδικών Σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών, όπως και των φροντιστηρίων, παγκυπρίως, από την Παρασκευή 13 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.
  • Ταυτόχρονα, πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους και όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, σε όλη την Κύπρο, μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020.
"Επαναλαμβάνουμε ότι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων γίνεται για προληπτικούς και μόνο λόγους, εφ’όσον μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκε οποιοδήποτε κρούσμα ή περιστατικό που να έχει σχέση με σχολεία". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κι επίσημα πανδημία ο κορωνοϊός-Οι προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Συστήνεται σε όλους να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας, να παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που δίνονται από το Υπουργείο Υγείας. 

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, εξετάζει τη δυνατότητα να εξασφαλισθεί στο διάστημα της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, εξ αποστάσεως και με ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας εκπαίδευση, ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται φέτος για τις παγκύπριες εξετάσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο νοσοκομείο Αμμοχώστου μεταφέρονται τα τέσσερα νέα κρούσματα

Το Υπουργείο εξετάζει και το ενδεχόμενο παράτασης των σχολικών εργασιών, εφ’όσον χρειαστεί, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι σχετικοί Κανονισμοί, ούτως ώστε να αναπληρωθεί ο διδακτικός χρόνος που θα απωλεσθεί. 

Παράλληλα εξετάζεται από την Κυβέρνηση, σε συνεργασία με εργοδοτικές οργανώσεις, η πιθανότητα να δοθούν διευκολύνσεις σε εργαζόμενες μητέρες κατά το διάστημα που δεν θα λειτουργούν τα σχολεία. 

Ακυρώνεται η συνάντηση στη Χοιροκοιτία

Εξάλλου, λόγω της εξέλιξης αυτής, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι οποίες είχαν προγραμματίσει έκτακτη συνάντηση στην Χοιροκοιτία, κατά την οποία θα συζητούσαν την πρόταση για λήψη μέτρων, αποφάσισαν όπως ακυρώσουν αυτή τη συνάντηση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψήνονται για μέτρα και ετοιμάζουν κλείσιμο των σχολείων εκπαιδευτικοί και γονείς

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Συνδέθηκε με δώδεκα υποθέσεις εμπρησμού κατοικιών και οχημάτων ο δεσμοφύλακας των Κεντρικών
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Χειροπέδες σε 63χρονο για τους πυροβολισμούς εναντίον οχήματος στο Ζακάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Το επεισόδιο μεταξύ δημάρχου και δημοτικού συμβούλου στη Δρομολοξιά
Στο κελί για μια ημέρα οι τρεις ανήλικοι για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Κατήγγειλε σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ-Έδωσε στοιχεία στις Αρχές
Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών