Η ώρα της υπευθυνότητας και της ωριμότητας...

Δραστικά μέτρα, τα οποία σκοπό έχουν να σπάσουν την αλυσίδα των επαφών του γιατρού αλλά και να περιορίσουν και το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού στην Κύπρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά το τέλος του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Τα μέτρα, τα οποία ομολογουμένως είναι ανάλογα της κρισιμότητας των στιγμών, επηρεάζουν όλες τις πυραμίδες της κοινωνικής ζωής, από την εκκλησία μέχρι τα γήπεδα και τα κέντρα αναψυχής.
 
Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί, αν ο καθένας από εμάς δεν αντιληφθεί τη δική του προσωπική ευθύνη έναντι στην κοινωνία και το κοινό καλό.
 
Αυτό μπορεί να μεταφραστεί με μια σειρά από τρόπους, κυρίως εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και ακολουθώντας τις οδηγίες που εκδίδονται καθημερινά από το Υπουργείο Υγείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακυρώσεις, αναβολές και περιορισμοί-Η κυπριακή λίστα απαγορεύσεων
 
Μελανά γεγονότα, όπως τα επεισόδια στη Λήδρας, όπου κάποιοι ελάχιστοι δεν σεβάστηκαν τα όσα η Κυβέρνηση εφάρμοσε και αμφισβήτησαν την κρισιμότητα της κατάστασης, ανήκουν στο παρελθόν και δεν πρέπει να επαναληφθούν.
 
Άλλωστε τα γεγονότα δικαίωσαν τις αποφάσεις, με το ψευδοκράτος επί της ουσίας, να υιοθετεί τα όσα η Κυβέρνηση εφάρμοσε εδώ και εβδομάδες, παρά τον θόρυβο και τις φωνασκίες των «αξιωματούχων» του. Το ψευδοκράτος αποφάσισε να τοποθετήσει επιπλέον νοσηλευτές στα οδοφράγματα, να διανέμει φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, ενώ κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να μην έρχονται στις ελεύθερες περιοχές. Δηλαδή, μέτρα που είχε ανακοινώσει προ έντεκα ημερών και η Κυπριακή Δημοκρατία, με εξαίρεση την παρέμβαση στην ελεύθερη βούληση των πολιτών για διακινήσεις μέσω οδοφραγμάτων.
 
Σε κάθε περίπτωση, αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στην προσωπική ευθύνη του καθενός μας, να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα, ανεξαρτήτως ηλικίας, έναντι στους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αλλά και γενικότερα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
 
Ειδικά, μετά τις πληροφορίες ότι αρκετοί φοιτητές που προέρχονται από χώρες της κατηγορίας Α και Β, επιστρέφουν στην Κύπρο διότι έκλεισαν τα πανεπιστήμιά τους στο εξωτερικό, θα πρέπει, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες για αυτοπεριορισμό, ώστε να μην γίνουμε μάρτυρες εικόνων που βλέπουμε στην τηλεόραση από την Επαρχία Hubei της Κίνας και την Ιταλία, με ολόκληρες πόλεις σε καραντίνα, αφού η κατάσταση κρίθηκε ως ανεξέλεγκτη.
 
Παράλληλα, η ψύχραιμη αντιμετώπιση των πρωτοφανών καταστάσεων που ζούμε είναι εκ των ων ουκ άνευ, εάν θέλουμε ο κορωνοϊός να περάσει όσο πιο αναίμακτα γίνεται από τον τόπο μας.
 
Σκηνές αλλοφροσύνης με άδειασμα των ραφιών σε σουπερμάρκετ, έντασης και κατηγοριών προς τους επαγγελματίες υγείας, καθώς και τα άσκοπα τηλεφωνήματα στο 1420, μόνο να πλήξουν μπορούν την προσπάθεια της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, να καταπολεμήσει την εξάπλωση του ιού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Στην ΕΠΑ καταγγέλλει την Κυβέρνηση η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ για κατάχρηση με την ΠΑΣΥΔΥ
Μ. Παναγιώτου: Με φιλόδοξους στόχους συμμετέχουμε στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ
Άρχισαν προετοιμασία για τα πακέτα αγάπης οι σούπερ γιαγιάδες της Ε.ΚΥ.ΣΥ.-Χρειάζονται στήριξη
Αδυναμίες, παραλείψεις και παράνομες χορηγίες από το Υπ. Παιδείας εντοπίζει σε έκθεση της η Ελεγκτική
Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» καταδικάζει έφοδο σε κουρδικά ΜΜΕ στο Βέλγιο
Ανησυχία ΠΑΣΥΚΙ για τα οικονομικά ελλείμματα ΟΚΥπΥ
Τόσα θα κοστίσει το Πασχαλινό τραπέζι-Οι αυξομειώσεις σε κρέατα, φλαούνες και λαχανικά
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Πίστωση χρόνου από δασκάλους σε ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες-Υπό παρακολούθηση η Μιχαηλίδου
Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης