Αναστάτωση σε πέντε σχολεία λόγω κορωνοϊού-Δύο μαθητές σε αυτοπεριορισμό

Αναστάτωση επικρατεί σε πέντε σχολεία σε όλη την Κύπρο, έπειτα από την ανακοίνωση πως υπάρχουν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων, ο ένας είναι ιατρός, αφού γονείς είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Κόκκινος συναγερμός λόγω κορωνοϊου-Μέτρα, συσκέψεις και εξετάσεις

Σε ένα δημοτικό σχολείο, οι γονείς αποφάσισαν να μην πάρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αφού μητέρα μαθητή, είχε έρθει σε επαφή με τον 64χρονο ιατρό, καθώς είναι μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου. Όπως ανέφερε στον REPORTER ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, κάποιοι γονείς έκριναν πως είναι καλύτερα να μην πάρουν τα παιδιά τους σχολείο, μετά και τον πανικό που επικράτησε, από την ανακοίνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο.
 
Σε άλλες περιπτώσεις, συνέχισε ο κ. Χαραλάμπους, γονείς που είχαν ήδη πάρει τα παιδιά τους στο σχολείο, αποφάσισαν όπως δεν τα αφήσουν στο σχολείο, όταν ενημερώθηκαν για την κατάσταση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαψεύδει τον ιατρό ο Ιωάννου-«Ήρθε με συμπτώματα και πήγε κανονικά δουλειά»
 
Ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ τόνισε πως το Υπουργείο Παιδείας έχει ενημερωθεί άμεσα, τόσο από την ΠΟΕΔ όσο και από τους γονείς, για τις ανησυχίες, αλλά όπως ανέφερε δεν μπορούσε να κλείσει το σχολείο, αφού δεν είχαν σχετική οδηγία.
 
Απομακρύναν μαθητές από τα σχολεία
Παράλληλα, σε λύκειο στη Λάρνακα, η διεύθυνση έκρινε σκόπιμο να απομακρυνθούν από το σχολείο δύο μαθητές, οι οποίοι ταξίδεψαν πρόσφατα σε χώρες που κατέγραψαν επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των οργανωμένων γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπο Διονυσίου, ο ένας μαθητής επέστρεψε από την Πάτρα, στις 28 Φεβρουαρίου όπου είχε μεταβεί με την οικογένειά του και κατά την επιστροφή. Αφού έφτασε στο σπίτι, οι γονείς είχαν επικοινωνήσει με τον προσωπικό τους ιατρό και ρώτησαν αν έκριναν σκόπιμο να υποβληθεί σε εξετάσεις ο γιος του, με τον ιατρό να τους απαντά πως δεν υπάρχει λόγος, αφού δεν έχει παρουσιάσει κάποια συμπτώματα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είχε πάει σε πάρτι και σε μνημόσυνο ο γιατρός-Μακρά η λίστα επαφών του
 
Όπως ανέφερε ο κ. Διονυσίου, το πρωί είχε ληφθεί εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας, βάσει της οποίας αν υπάρχουν μαθητές που επέστρεψαν από χώρες με επιβεβαιωμένα κρούσματα, ή παρουσιάσουν συμπτώματα κορωνοϊού, να απομακρυνθούν από τα σχολεία, όταν και αν κριθεί αναγκαίο. Έτσι, η Διεύθυνση του σχολείου έκρινε πως είναι σκόπιμο, ο μαθητής να απομακρυνθεί από το σχολείο και να τεθεί υπό αυτοπεριορισμό για δεκαπέντε ημέρες. Σε αυτοπεριορισμό για δεκαπέντε ημέρες βρίσκεται και δεύτερος μαθητής του σχολείου.
 
Εξάλλου, η ΟΕΛΜΕΚ, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει τις έντονες ανησυχίες και προβληματισμούς της αναφορικά με την ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού, ειδικά μετά την εμφάνιση κρουσμάτων και στην Κύπρο και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να λάβει δραστικά μέτρα σε σχολεία επικινδυνότητας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό και όσοι έρχονται στην Κύπρο από την Ελλάδα
 
Η οργάνωση των καθηγητών Μέσης καλεί συγκεκριμένα το Υπουργείο «να πάρει δραστικά μέτρα πρόληψης σε όλες τις σχολικές μονάδες, όπου ο βαθμός επικινδυνότητας είναι εξαιρετικά μεγάλος και να μην αρκείται απλά σε εγκυκλίους.
 
Η ΟΕΛΜΕΚ έχει γίνει δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από εκπαιδευτικούς και μαθητές, ιδιαίτερα εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, οι οποίοι ανησυχούν ιδιαίτερα και στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι πάνω απ’ όλα για την Οργάνωσή μας, προέχει η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.  Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι το ΥΠΠΑΝ δεν πρέπει να διστάσει, αναλόγως των δεδομένων, να πάρει την όποια απόφαση για διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών», αναφέρεται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ