Έβλεπε κανονικά ασθενείς ο 64χρονος γιατρός, πρόβλημα στην ιχνηλάτηση των επαφών του

Δύο Κύπριοι, οι οποίοι βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, είναι τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο, με τον ένα εξ αυτών να αποτελεί επαγγελματία υγείας.
 
Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα πως πρόκειται για ένα 25χρονο, ο οποίος έφτασε στην Κύπρο από το Μιλάνο, στις 26 Φεβρουαρίου και είχε υποβληθεί σε εξετάσεις, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι αρνητικά. Ωστόσο, ο νεαρός υποβλήθηκε και σε δεύτερη εξέταση, με τα αποτελέσματα να είναι θετικά.
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στις δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, οι αρμόδιοι είναι σε πλήρη εγρήγορση ώστε να εντοπιστούν οι επαφές του 25χρονου, καθώς λόγω του γεγονότος πως βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό, δεν είχε έρθει σε επαφή με αρκετά πρόσωπα.

Σοβαρό πρόβλημα η περίπτωση του 64χρονου 
Το δεύτερο κρούσμα πρόκειται για έναν 64χρονο, επαγγελματία υγείας, ο οποίος εργάζεται σε δημόσιο νοσηλευτήριο στη Λευκωσία και ήρθε στην Κύπρο στις 3 Μαρτίου, από τη Μεγάλη Βρετανία. Ο 64χρονος δεν είχε ελεγχθεί στο αεροδρόμιο, καθώς η χώρα από την οποία προερχόταν δεν ήταν υψηλού κινδύνου, ενώ όλες αυτές τις ημέρες ερχόταν σε επαφή με ασθενείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ιατρό σε δημόσιο Νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, το λυπηρό με το δεύτερο περιστατικό είναι ότι αφίχθηκε μεν στις 3/3, από τότε παρουσιάζει τα συμπτώματα αλλά χθες ενημέρωσε για τα συμπτώματα και έγινε εξέταση. Άρα όσον αφορά αυτό δυσχεραίνει τις προσπάθειες του Υπουργείου όσον αφορά την ιχνηλατήσει που πρέπει να γίνει για τις επαφές που είχε τις τελευταίες πέντε μέρες. Σημείωσε πως ο 64χρονος συνέχισε να βλέπει κανονικά ασθενείς, ενώ είχε έρθει σε επαφή και με προσωπικό του νοσοκομείου. Όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του θα εξεταστούν, ενώ θα μπουν υπό περιορισμό. 
 
Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε εγρήγορση, όπως επίσης και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ συστήνεται ψυχραιμία. Όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, οι δύο παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. 
 
Στο μεταξύ αύριο, αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα της επέκτασης ή όχι της αναστολής λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναθεωρημένη Μελέτη Χωροθέτησης για υδατοκαλλιεργητές σε Μονή-Βασιλικό ζητά η ΕΥ
Η δράση ΝΖ4Υ επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία Μέσης εκπαίδευσης
Κοινή εκδήλωση για Εργατική Πρωτομαγιά από ΠΕΟ και τ/κ συντεχνίες
Στην ΕΠΑ καταγγέλλει την Κυβέρνηση η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ για κατάχρηση με την ΠΑΣΥΔΥ
Μ. Παναγιώτου: Με φιλόδοξους στόχους συμμετέχουμε στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ
Άρχισαν προετοιμασία για τα πακέτα αγάπης οι σούπερ γιαγιάδες της Ε.ΚΥ.ΣΥ.-Χρειάζονται στήριξη
Αδυναμίες, παραλείψεις και παράνομες χορηγίες από το Υπ. Παιδείας εντοπίζει σε έκθεση της η Ελεγκτική
Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» καταδικάζει έφοδο σε κουρδικά ΜΜΕ στο Βέλγιο
Ανησυχία ΠΑΣΥΚΙ για τα οικονομικά ελλείμματα ΟΚΥπΥ
Τόσα θα κοστίσει το Πασχαλινό τραπέζι-Οι αυξομειώσεις σε κρέατα, φλαούνες και λαχανικά