Τετάρτη 5 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Υπό περιορισμό ΕΛΔΥΚάριοι, ακυρώνονται οι άδειες-Επαναξιολογείται ο στρατιώτης

  07/03/2020 09:28
Υπό περιορισμό ΕΛΔΥΚάριοι, ακυρώνονται οι άδειες-Επαναξιολογείται ο στρατιώτης

Υπό περιορισμό ΕΛΔΥΚάριοι, ακυρώνονται οι άδειες-Επαναξιολογείται ο στρατιώτης

  07/03/2020 09:28
Eπαναξιολογείται η κατάστασή του Ελλαδίτη στρατιώτη, ο οποίος υποβλήθηκε σε εξετάσεις για κορωνοϊό, αφού ήρθε σε επαφή με τη μητέρα του, η οποία προσβλήθηκε από τον ιό.
Ο στρατιώτης, αφού ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες έκριναν πως πρόκειται για περιστατικό υψηλού κινδύνου, τον έθεσαν σε καραντίνα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες τηρώντας το πρωτόκολλο, παρά το πρώτο αρνητικό δείγμα, θα ελέγξουν ξανά τον στρατιώτη, ώστε να διαφανεί κατά πόσον επιβεβαιώνεται το αποτέλεσμα του πρώτου δείγματος, όπως έγινε και σε άλλο περιστατικό στο πρόσφατο παρελθόν.
 
Την ίδια ώρα, υπό περιορισμό τέθηκαν στρατιώτες από το στρατόπεδο του, μέχρι να επαναξιολογηθεί η κατάστασή του νεαρού οπλίτη.
 
Σημειώνεται ότι για λόγους ασφαλείας, οι στρατιώτες με τους οποίους είχε συχνή επαφή και πιο συγκεκριμένα αυτοί που διέμεναν στον ίδιο θάλαμο μαζί του, κρατούνται σε διαφορετικό μέρος, από τους υπόλοιπους στρατιώτες.
 
Μάλιστα, ζητήθηκε όπως στους στρατιώτες δεν παραχωρηθούν άδειες εξόδου, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον οπλίτη.
 
Για το περιστατικό με τον στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ, ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.
 
Ο κ. Ιωάννου, εξήγησε στον κ. Αγγελίδη τις περαιτέρω ενέργειες που θα ληφθούν με βάση τις οδηγίες από τον ΠΟΥ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελλαδίτης στρατιώτης, επικοινώνησε αυτοβούλως με τις αρμόδιες υπηρεσίες, μόλις ενημερώθηκε από την μητέρα του ότι βρέθηκε θετική στον ιό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου κρατείται σε καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας