Ανησυχία Ιωάννου για τις εν δυνάμει ελλείψεις φαρμάκων για τον κορωνοϊό

Την ανησυχία του όσον αφορά στην έγκαιρη προμήθεια προστατευτικού εξοπλισμού και την ανάγκη συντονισμού για αντιμετώπιση των εν δυνάμει ελλείψεων φαρμάκων επεσήμανε, στην παρέμβασή του στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες για τον κορωνοϊό, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
«Προτείνουμε να συγκροτηθεί μία κεντρική δομή υπεύθυνη για τη διάδοση πληροφοριών για να μην ανακυκλώνονται οι ίδιες πληροφορίες και να μην έχουμε παραπληροφόρηση. Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και πανικός. Επίσης, πρέπει να υπάρχει  ένα ευρωπαϊκό κεντρικό σημείο, που να εποπτεύει σε ποιες χώρες υπάρχει μετάδοση μέσω της κοινότητας».
 
Αυτό, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας θα βοηθήσει τα κράτη να αναπτύξουν κοινή πολιτική για τα τεστ που πρέπει να γίνουν. «Η προστασία της δημόσιας υγείας μας αναγκάζει να εξετάσουμε μέτρα που θα μπορούσαν προσωρινά να επηρεάσουν την κυκλοφορία, μεταξύ των εδαφών μας».
 
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην Κύπρο, σημειώνοντας πως στη χώρα μας δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα «αλλά περιμένουμε να συμβεί κάτι τέτοιο τις επόμενες ώρες ή μέρες. Η εθνική μας ετοιμότητα βελτιώνεται χάρη σε μέτρα που απόλυτα ευθυγραμμισμένα με το ECDC. Στην Κύπρο και η θεραπεία και η πρόληψη και η ετοιμότητα ρυθμίζονται από ένα ανεξάρτητο μηχανισμό. Δίνουμε και στις τρεις φάσεις την ίδια σημασία. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την πρόληψη και την ετοιμότητα. Έχουν υιοθετηθεί μέτρα ελέγχου στα σημεία εισόδου και στα οδοφράγματα.
 
Η συνεχής ενημέρωση της επιδημιολογικής κατάστασης και η συχνή αξιολόγηση του κινδύνου μας βοηθά να πάρουμε τα μέτρα την ώρα που χρειάζεται».
 
Η έγκαιρη μεταφορά εξοπλισμού και φαρμάκων στις χώρες της Ε.Ε, είναι πολύ σημαντική ανέφερε, καταλήγοντας ο Υπουργός Υγείας.
 
«Τώρα η βασική μας ανησυχία παραμένει εάν θα φτάσει ο εξοπλισμός εγκαίρως στις χώρες. Η Κομισιόν θα μπορούσε να φροντίσει για μια τέτοια αποστολή. Οι εν δυνάμει ελλείψεις φαρμάκων είναι μια άλλη πηγή μεγάλης ανησυχίας. Εδώ πρέπει να συντονιστούμε. Ο covid-19 έφτασε σε ένα κρίσιμο σημείο στην Ευρώπη, επομένως πρέπει να συντονιστούμε και να δράσουμε σ’ ότι αφορά τις ελλείψεις του προστατευτικού εξοπλισμού».
 

Δειτε Επισης

Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-«Προκλήθηκε από την έντονη παρουσία μας και τις συλλήψεις»
Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες (vids&pics)
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)