Πιθανόν κρούσμα κορωνοϊού στη Λεμεσό-Άλλοι δύο σε απομόνωση

Για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού τέθηκε εκ νέου σε κινητοποίηση το νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ την ίδια ώρα, άλλοι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση. 

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, άνδρας ασιατικής καταγωγής, ηλικίας 28 χρόνων, ο οποίος τις 25/2 επέστρεψε στην Κύπρο από το Μιλάνο, παρουσιάσε πυρετό και μετέβη στο νοσοκομείο. Ο εν λόγω άνδρας ενημέρωσε τους ιατρούς ότι βρισκόταν στο Μιλάνο για ένα μήνα και πιθανόν να ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

Αμέσως ενεργοποιήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες, ενώ ο άνδρας τέθηκε σε καραντίνα. Την ίδια ώρα, σε απομόνωση τέθηκαν άλλα δύο πρόσωπα, τα οποία ήρθαν σε επαφή μαζί του. 

Αυτούσια η ανάρτηση του υπουργού Υγείας: 

«Πιθανό κρούσμα για κορωνοϊό παρακολουθείται στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Πρόκειται για άνδρα ασιατικής καταγωγής, ο οποίος στις 25/2 επέστρεψε στην Κύπρο από το Μιλάνο, όπου βρισκόταν για ένα μήνα και πιθανό να ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Βρισκόταν υπό περιορισμό και λάμβανε μέτρα προστασίας. Παρουσίασε πυρετό και γι αυτό μετέβη στο Νοσοκομείο.

Εισήχθη στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Λεμεσού και ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται από τα σχετικά πρωτόκολλα. Δύο άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή τέθηκαν σε απομόνωση, εν αναμονή των αποτελεσμάτων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής».

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας καλεί τα άτομα που ταξίδεψαν τις τελευταίες 14 μέρες σε όλες τις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας, που βρίσκονται βορειότερα της Πίζας, του Ρίμινι και της Φλωρεντίας να λαμβάνουν μέτρα κατ᾽οίκον περιορισμού και να αποφεύγουν τις κινήσεις τους.

Ως εκ τούτου, άτομα που ταξίδεψαν στις περιοχές αυτές καλούνται να λαμβάνουν μέτρα κατ᾽οίκον περιορισμού και να αποφεύγουν τις κινήσεις τους, να αυτοεξετάζονται, και σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας ή δύσπνοια) σε περίοδο 14 ημερών από την επιστροφή τους, να παραμένουν στο σπίτι και να επικοινωνούν άμεσα με το 24ωρης λειτουργίας τηλεφωνικό κέντρο 1420 (δωρεάν κλήσεις).

 Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι ισχύουν επίσης για όσους πολίτες έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες μέρες στις εξής χώρες: Δημοκρατία της Κορέας, Ιράν, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ.
 
Το Υπουργείο Υγείας τονίζει ότι τα μέτρα αυτά επιβάλλονται  με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα για τη νόσο του κορωνοϊού.  
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ