Οδηγίες προς εκδρομείς ενόψει Καθαράς Δευτέρας από Τμήματα Δασών και Πολιτικής Αεροπορίας

Τα Τμήματα Δασών και Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες δίνουν οδηγίες στους εκδρομείς ενόψει της Καθαράς Δευτέρας στις 2 Μαρτίου.
 
Το Τμήμα Δασών στη δική του ανακοίνωση αναφέρει ότι «κατά την έξοδο μας στα δάση και την ύπαιθρο, αποφεύγουμε το κόψιμο ή την εκρίζωση αγριολούλουδων και θάμνων, αφού αρκετά από αυτά είναι αυστηρά προστατευόμενα, ενώ κάποια μπορεί να είναι και ενδημικά και να κινδυνεύουν με εξαφάνιση».
 
Προσθέτει ότι «διατηρούμε τον χώρο καθαρό, μαζεύουμε όλα τα σκουπίδια που δημιουργούμε και τα τοποθετούμε στα σκυβαλοδοχεία ή τα παίρνουμε μαζί μας διότι αν τα αφήσουμε, ακόμη και σε πλαστικές σακούλες, θα διασκορπιστούν από αδέσποτα σκυλιά, γάτους και αλεπούδες».
 
Επίσης, το Τμήμα Δασών, αναφέρει ότι «επειδή σε ορισμένες περιοχές παρατηρείται έντονη προσβολή των πεύκων από το έντομο της πιτυοκάμπης, το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να αποφεύγει να κάθεται κάτω ή κοντά σε προσβεβλημένα πεύκα και να αποφεύγει να έρχεται σε επαφή με την κάμπια του εντόμου».
 
Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, στην ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους εκδρομείς, ότι «το πέταγμα χαρταετών στην περιοχή προσέγγισης των αεροσκαφών για τους διαδρόμους των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις πτήσεις και να προκαλέσει ανησυχία στο ιπτάμενο προσωπικό».
 
Ως εκ τούτου, «παρακαλούνται οι εκδρομείς να αποφεύγουν να πετούν χαρταετούς στις περιοχές των αεροδρομίων», καταλήγει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.
(

Δειτε Επισης

Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»
Δωρεάν είσοδο σε μνημεία για την Πέμπτη εξήγγειλε το Τμήμα Αρχαιοτήτων
Για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας συζήτησαν οι υπουργοί Γεωργίας Κύπρου και Ελλάδας