Δ. Συλλούρης: Η αξιοποίηση παραδοσιακών προϊόντων αρωγός στην προώθηση της κυπριακής κουζίνας

Αδιαμφισβήτητα η αξιοποίηση των παραδοσιακών προϊόντων, δύναται να αποτελέσει σημαντικό αρωγό στην προσπάθειά της Κύπρου, για περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη της κυπριακής κουζίνας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης.

Σε χαιρετισμό του, στην Τελετή Απονομής των 4ων Γαστρονομικών Βραβείων 2019, το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Συλλούρης είπε ότι «η ανάδειξη της κυπριακής γαστρονομίας και των ντόπιων προϊόντων αποτελεί σαφώς ένα ενισχυτικό μέσο της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό, αλλά και εντός, καθώς και πόλο στήριξης και έλξης στους τομείς του τουρισμού».

Παράλληλα, ανέφερε πως η συμμετοχή και οι επιτυχίες των μελών στις διεθνείς συναντήσεις γαστρονομίας, αποδεικνύουν ότι οι Κύπριοι αρχιμάγειρες εκπροσωπούν την Κύπρο επάξια στο εξωτερικό, χάρη στις άριστες επαγγελματικές τους δεξιότητες, για να προσθέσει ότι αναβαθμίζουν συνολικά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, όπως επίσης και τη συνολική εικόνα για τον τόπο, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού, αλλά και ρευστότητας στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Αναφερόμενος στον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων / Γαστρονόμων Κύπρου “Euro-Toques”, είπε ότι βασισμένος στην εργατικότητα και δημιουργικότητα των μελών του, κατάφερε να προσφέρει τα μέγιστα στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα.

«Η ποιοτική αναβάθμιση της ξενοδοχειακής και ευρύτερα της τουριστικής βιομηχανίας, αποδεικνύεται κυρίως από τα αυξημένα ποσοστά αφίξεων ξένων επισκεπτών και, ερωτηθέντες, από τις θετικές αναμνήσεις που τους άφησε και η εμπειρία τους με την κυπριακή κουζίνα», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι όλη αυτή η προσπάθεια δημιουργεί ένα θετικό και ευοίωνο περιβάλλον, μέσα στο οποίο μάγειρες, παραγωγοί, όσο και οι ίδιοι οι καταναλωτές μπορούν να καταστούν πρεσβευτές των κυπριακών προϊόντων, συμβάλλοντας στην ευρύτερη προσπάθεια για αναβάθμιση του τουριστικού τομέα και προώθηση των αγαθών του τόπου.
 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας