Τρίτη 31 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δ. Συλλούρης: Η αξιοποίηση παραδοσιακών προϊόντων αρωγός στην προώθηση της κυπριακής κουζίνας

  27/02/2020 21:03
Δ. Συλλούρης: Η αξιοποίηση παραδοσιακών προϊόντων αρωγός στην προώθηση της κυπριακής κουζίνας

Δ. Συλλούρης: Η αξιοποίηση παραδοσιακών προϊόντων αρωγός στην προώθηση της κυπριακής κουζίνας

  27/02/2020 21:03
Αδιαμφισβήτητα η αξιοποίηση των παραδοσιακών προϊόντων, δύναται να αποτελέσει σημαντικό αρωγό στην προσπάθειά της Κύπρου, για περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη της κυπριακής κουζίνας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης.

Σε χαιρετισμό του, στην Τελετή Απονομής των 4ων Γαστρονομικών Βραβείων 2019, το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Συλλούρης είπε ότι «η ανάδειξη της κυπριακής γαστρονομίας και των ντόπιων προϊόντων αποτελεί σαφώς ένα ενισχυτικό μέσο της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό, αλλά και εντός, καθώς και πόλο στήριξης και έλξης στους τομείς του τουρισμού».

Παράλληλα, ανέφερε πως η συμμετοχή και οι επιτυχίες των μελών στις διεθνείς συναντήσεις γαστρονομίας, αποδεικνύουν ότι οι Κύπριοι αρχιμάγειρες εκπροσωπούν την Κύπρο επάξια στο εξωτερικό, χάρη στις άριστες επαγγελματικές τους δεξιότητες, για να προσθέσει ότι αναβαθμίζουν συνολικά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, όπως επίσης και τη συνολική εικόνα για τον τόπο, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού, αλλά και ρευστότητας στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Αναφερόμενος στον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων / Γαστρονόμων Κύπρου “Euro-Toques”, είπε ότι βασισμένος στην εργατικότητα και δημιουργικότητα των μελών του, κατάφερε να προσφέρει τα μέγιστα στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα.

«Η ποιοτική αναβάθμιση της ξενοδοχειακής και ευρύτερα της τουριστικής βιομηχανίας, αποδεικνύεται κυρίως από τα αυξημένα ποσοστά αφίξεων ξένων επισκεπτών και, ερωτηθέντες, από τις θετικές αναμνήσεις που τους άφησε και η εμπειρία τους με την κυπριακή κουζίνα», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι όλη αυτή η προσπάθεια δημιουργεί ένα θετικό και ευοίωνο περιβάλλον, μέσα στο οποίο μάγειρες, παραγωγοί, όσο και οι ίδιοι οι καταναλωτές μπορούν να καταστούν πρεσβευτές των κυπριακών προϊόντων, συμβάλλοντας στην ευρύτερη προσπάθεια για αναβάθμιση του τουριστικού τομέα και προώθηση των αγαθών του τόπου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας