Κυριακή 29 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αρχίζει στις 3 Μαρτίου η β' φάση σχολικού διαγωνισμού για θέματα ΕΕ στην Κύπρο

  27/02/2020 16:33
Αρχίζει στις 3 Μαρτίου η β φάση σχολικού διαγωνισμού για θέματα ΕΕ στην Κύπρο

Αρχίζει στις 3 Μαρτίου η β' φάση σχολικού διαγωνισμού για θέματα ΕΕ στην Κύπρο

  27/02/2020 16:33
Αρχίζει στις 3 Μαρτίου η δεύτερη φάση του 6ου Εθνικού Σχολικού Διαγωνισμού για θέματα ΕΕ που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ Λυκείου και υλοποιείται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 με εκπαιδευτικές ημερίδες και εργαστήρια στα 39 σχολεία που συμμετέχουν.

Στη δεύτερη φάση θα γίνουν οι επαρχιακοί διαγωνισμοί στους οποίους το κάθε σχολείο εκπροσωπείται από ομάδα με τέσσερις μαθητές.

Η νικήτρια ομάδα από κάθε επαρχιακό διαγωνισμό θα περάσει στην τρίτη και τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στη Λευκωσία, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και άλλων αξιωματούχων. Ο τελικός Παγκύπριος διαγωνισμός θα έχει τη μορφή τηλεπαιχνιδιού. Τετραμελείς ομάδες μαθητών, μια από κάθε σχολείο, θα συναγωνισθούν μπροστά σε κοινό, με ένα πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο, σε γνώσεις που αφορούν θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έπαθλο του διαγωνισμού, για τις ομάδες που θα καταλάβουν τις δυο πρώτες θέσεις, είναι ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες για οκτώ μαθητές/μαθήτριες και δυο εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρεται, στόχοι του εκπαιδευτικού αυτού διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των μαθητών σε θέματα σχετικά με την ΕΕ, η ενημέρωσή τους για ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις και, κυρίως, η ενθάρρυνση της προσωπικής συμμετοχής ώστε να κατανοήσουν ότι οι πολιτικές και οι αποφάσεις της ΕΕ τους αφορούν άμεσα και έχουν οι ίδιοι τη δυνατότητα να συμβάλουν στην διαμόρφωσή τους.

Το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 6 Μαρτίου, έχει ως εξής:
Επαρχία Λεμεσού:  3 Μαρτίου, 09:00 π.μ., Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου
Επαρχία Πάφου: 4 Μαρτίου, 10:00 π.μ., Λύκειο Γ. Ταλιώτη - Γεροσκήπου
Επαρχία Λευκωσίας: 5 Μαρτίου, 09:00 π.μ., Σπίτι της ΕΕ
Επαρχία Λάρνακας/Αμμοχώστου:  6 Μαρτίου, 09:30 π.μ., Λύκειο Αγ. Γεωργίου
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας