Πέμπτη 9 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πρώτες διαπιστώσεις Α. Νεοφύτου για τα ζητήματα παιδείας από το Λύκειο Κύκκου Α

  27/02/2020 14:49
Πρώτες διαπιστώσεις Α. Νεοφύτου για τα ζητήματα παιδείας από το Λύκειο Κύκκου Α

Πρώτες διαπιστώσεις Α. Νεοφύτου για τα ζητήματα παιδείας από το Λύκειο Κύκκου Α

  27/02/2020 14:49
Τρία ζητήματα που πρέπει να δει το Υπουργείο Παιδείας διαπίστωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στην πρώτη του επίσκεψη σε δημόσιο σχολείο, εγκαινιάζοντας κύκλο επισκέψεων σε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου που απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχει κάποιες συστάσεις, παρατηρήσεις ή προτάσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο, όπως είχε και προς το Υπουργείο Εμπορίου μετά από αντίστοιχες επισκέψεις σε βιομηχανίες, σημείωσε ότι τα τρία αυτά θέματα είναι εκ πρώτης όψεως, αφού είναι η πρώτη επίσκεψή του.
 
Το πρώτο, είπε, είναι η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών. «Χωρίς αξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς δεν μπορείς να έχεις καλούς μαθητές, ούτε καλή παιδείας».
 
Το δεύτερο, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, αφορά την ενσωμάτωση των ξενόγλωσσων μαθητών λέγοντας πως από τη μια πρέπει να δουν  πώς μπορούν από τη μια να ενσωματωθούν αποτελεσματικά οι ξενόγλωσσοι κι από την άλλη να μην δημιουργούνται προβλήματα στους ελληνόφωνους. Θέλησε δε να διευκρινίσει, «επειδή σήμε\ρα κάποιοι είναι στη γωνιά για να σε χαρακτηρίσουν ρατσιστή, κι επειδή δεν είμαι ρατσιστής, θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε κάποιου είδους σχολεία εισδοχής αυτών των παιδιών». Για να είναι καλά προετοιμασμένοι, όπως είπε, πριν ενσωματωθούν στις μεικτές τάξεις.
 
Αυτό, είπε, συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες χώρες, λέγοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει την εμπειρία της Αυστραλίας. Αυτό βοηθά τον ξενόγλωσσο μαθητή, πρόσθεσε, να μην είναι χαμένος μέσα στην τάξη, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά και τον εκπαιδευτικό, που πρέπει να καλύψουν την ύλη.
 
Ως τρίτο ζήτημα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε τις εξετάσεις τετραμήνου λέγοντας ότι σε οποιαδήποτε αλλαγή, τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται ως ευαγγέλιο «και πρέπει με νύχια και με δόντια, επειδή ψηφίσαμε ένα πράγμα να μην κάνουμε κάποιες αλλαγές, για να διορθώσουμε κάποια προβλήματα που εντοπίσαμε στην λειτουργία».
 
Γι’ αυτό, είπε, στέκεται δίπλα από το Υπουργείο Παιδείας στην προσπάθεια έρθει με αλλαγές για την νέα σχολική χρονιά. «Να στείλω όμως κι ένα μήνυμα αγαπητέ Διευθυντή της Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΣ: ήταν παρών) ακούστε και τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς πριν καταλήξετε στις αλλαγές. Όλοι μας ως επιτελείς έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση επιτελικά να λειτουργούμε, αλλά αν θέλουμε να είμαστε σωστοί επιτελάρχες, πρέπει να λαμβάνομαι υπόψην τους μαχόμενους στην πρώτη γραμμή».
 
Από το Λύκειο Κύκκου Α, ένα ιστορικό σχολείο, είπε ο κ. Νεοφύτου, ξεκίνησε τις επισκέψεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του τόπου, όλες τις βαθμίδες, δημόσια και ιδιωτικά, σημειώνοντας ότι συναντήθηκε ήδη με τους οργανωμένους μαθητές, την ΠΣΕΜ και θα συναντηθεί και με τους οργανωμένους γονείς.
 
Ολοι θέλουμε να έχουμε μια καλύτερη παιδεία για τα παιδιά μας, είναι λάθος να χρεώνουμε στους εκπαιδευτικούς ότι δεν θέλουν να έχουμε μια καλύτερη παιδεία, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος είχε προηγουμένως συζήτηση με τους καθηγητές του Λυκείου Κύκκου Α. Πέραν του ότι στο λειτούργημά τους να δημιουργούν τις συνθήκες για να έχουν τα παιδιά μας την πιο κατάλληλη μόρφωση, είναι και οι ίδιοι γονιοί, πρόσθεσε.
 
«Κι αν εμείς θέλουμε μια φορά να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και την μεταρρύθμιση για μα καλύτερη παιδεία, πιστώνω το σύνολο των εκπαιδευτικών ότι νοιάζεται και θέλει». Για να πετύχουμε  όμως τους στόχους, μέσα από την μεταρρύθμιση, για μια καλύτερη παιδεία – συνέχισε – χρειαζόμαστε αξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς. «Υπάρχουν προβλήματα; Βεβαιότητα και υπάρχουν. Γι αυτό και πρέπει να διορθώσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να είμαστε έτοιμο να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για μια σύγχρονη παιδεία, με τα αποτελέσματα που θέλουμε».
 
Να βγάζουμε στην κοινωνία, όπως είπε, ανθρώπους με ήθος, καλούς χαρακτήρες, με τα αναγκαία εφόδια για την παραπέρα πορεία τους. Σε αυτόν τον μεγάλο εθνικό – ανέφερε – στόχο, όλοι μπορούν να συμβάλουν.
 
Είτε πρόκειται για θέματα που αφορούν την γεωργία, είτε την βιομηχανία, είτε σήμερα την εκπαίδευση και αύριο την υγεία, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «αν δεν κατεβείς κάτω στον κόσμο που ζει το πρόβλημα, τον μαχόμενο, τον γεωργό, τον βιομήχανο, τον εκπαιδευτικό, δεν θα μπορέσεις ποτέ να αντιληφθείς το πρόβλημα. Ούτε και θα έχεις ποτέ τις σωστές εισηγήσεις για την επίλυση των προβλημάτων».
 
Στο τέλος αυτής της πορείας σε θέματα εκπαίδευσης, είπε, θα σχηματίσουν μια καλύτερη εικόνα των προβλημάτων και του προσανατολισμού που θέλουν να δώσουν στην παιδεία του τόπου.
 
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, που συνοδευόταν από τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου, και στελέχη του κόμματος και της νεολαίας, ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον Διευθυντή του Λυκείου Κύκκου Α, Δημήτρη Ταλιαδώρο και τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανό Λούη που ήταν παρών.
 
Εχουν στόχο με επισκέψεις να καλύψουν όλους τους τομείς, κατέληξε, γιατί μαθαίνουν πολλά, ακούν, έχουν σφαιρική ενημέρωση κι ακούν και εισηγήσεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας