Κυριακή 29 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Το πλάνο για τον κορωνοϊό-Το σενάριο εκκένωσης και το νοσοκομείο αναφοράς

  27/02/2020 12:50
Το πλάνο για τον κορωνοϊό-Το σενάριο εκκένωσης και το νοσοκομείο αναφοράς

Το πλάνο για τον κορωνοϊό-Το σενάριο εκκένωσης και το νοσοκομείο αναφοράς

  27/02/2020 12:50
Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και το Μακάρειο Νοσοκομείο είναι αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία αναφοράς, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Στα τρία νοσοκομεία υπάρχουν ειδικοί θάλαμοι, οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν τα πρώτα κρούσματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραχωρήθηκαν υποστατικά της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος για καραντίνα
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που τα κρούσματα ξεπεράσουν τα δέκα με δώδεκα, πρόθεση της Κυβέρνησης είναι, ακόμη και αν ο ΠΟΥ δεν κηρύξει πανδημία, να προχωρήσει σε ορισμό μόνο ενός νοσοκομείου αναφοράς, το οποίο δεν ανακοινώθηκε.
 
Το νοσοκομείο αυτό θα εκκενωθεί από όλους τους υπόλοιπους ασθενείς, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε νοσηλευτήρια του ιδιωτικού τομέα, με τα οποία έχει έρθει σε συνεννόηση το Υπουργείο Υγείας, και σε αυτό θα νοσηλεύονται μόνο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.
 
Σε ό,τι αφορά ασυμπτωματικά πρόσωπα που πρέπει να τεθούν σε απομόνωση προληπτικά, καθώς ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, θα γίνει χρήση των κυβερνητικών κατοικιών στο Τρόοδος, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται και τρεις άλλες τοποθεσίες και θα ληφθούν αποφάσεις σύντομα. Το παράδειγμα, μάλιστα, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος παραχώρησε υποστατικά της προεδρικής εξοχικής κατοικίας στο Τρόοδος για τον σκοπό αυτό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρνητικά τα αποτελέσματα για κορωνοϊό, παραμένουν στην απομόνωση οι 3 Κύπριες
 
Στο Τρόοδος αναμένεται να μεταφερθούν εντός των επόμενων ωρών οι τρεις γυναίκες που πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, λόγω της επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ιταλία. Πρόκειται για δύο πρόσωπα από την επαρχία Λευκωσίας και μία από την επαρχία Πάφου, οι οποίες, αφού άκουσαν τις ανακοινώσεις, ενημέρωσαν τις Αρχές. Και οι τρεις βρίσκονταν στην Ιταλία για δύο συνέδρια. Στην περίπτωση των δύο, έχει νοσήσει η εκπαιδεύτριά τους.  
 
Οι δύο γυναίκες, που τώρα βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, θα παραμείνουν στο Τρόοδος για διάστημα δύο εβδομάδων και η τρίτη, που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού, για μία εβδομάδα.
 
Νέα σύσκεψη το απόγευμα
Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και λαμβάνονται αναλόγως μέτρα. Ήδη προανήγγειλε την πραγματοποίηση διυπουργικής συνεδρίας αξιολόγησης, στις 4:30 το απόγευμα, στο Υπουργείο Εξωτερικών.
 
Στη συνεδρία θα παραστούν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Υγείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, ενώ κλήθηκε να συμμετάσχει και ο Υφυπουργός Τουρισμού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας