Τρίτη 31 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αρνητικά τα αποτελέσματα για κορωνοϊό, παραμένουν στην απομόνωση οι 3 Κύπριες

  27/02/2020 07:39
Αρνητικά τα αποτελέσματα για κορωνοϊό, παραμένουν στην απομόνωση οι 3 Κύπριες

Αρνητικά τα αποτελέσματα για κορωνοϊό, παραμένουν στην απομόνωση οι 3 Κύπριες

  27/02/2020 07:39

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των τριών Κυπρίων για κορωνοϊό, οι οποίες ήρθαν σε επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρεις οι Κύπριες στην απομόνωση-Ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού

Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε πως οι τρεις Κύπριες, που ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιταλία, είναι αρνητικές στον κορωνοϊό, ωστόσο θα παραμείνουν στην απομόνωση για δεκατέσσερις ημέρες, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο για προληπτικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην απομόνωση Κύπρια που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα τέθηκε σε συναγερμό το Νοσοκομείο Λεμεσού, όταν μεταφέρθηκε γυναίκα, που είναι Κύπρια, η οποία ανέφερε πως είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ιταλία πριν από μία εβδομάδα. Αμέσως ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα και για προληπτικούς λόγους, τέθηκε για 14 μέρες σε καραντίνα.

Η γυναίκα βρίσκεται στον πέμπτο όροφο του Νοσοκομείου Λεμεσού όπου υπάρχουν τέσσερα απομονωμένα δωμάτια. Σημειώνεται ότι οι το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού έχουν αδειάσει. 

«Απλώς μεταφέραμε τον κόσμο κάπου αλλού μέχρι να περάσει η γυναίκα από τον χώρο για να μεταφερθεί στο δωμάτιο που είναι διαρρυθμισμένο κατάλληλα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του Νοσοκομείου, Χρίστος Νικολάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα για την γυναίκα που ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού

Αποφασίζει το Υπουργικό για τους χώρους απομόνωσης
Στις 9:00 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία θα συζητηθούν τα μέτρα που λαμβάνονται και το πλάνο που έχει καταρτιστεί από το Υπουργείο Υγείας, για πρόληψη του κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζήτησε να τύχει λεπτομερούς ενημέρωσης για τα μέτρα που λαμβάνονται και ανέφερε ήδη στα μέλη του Υπουργικού ότι η συζήτηση θα αναλωθεί σχεδόν εξολοκλήρου σε αυτό το θέμα.
 
 
Εξετάζεται ύποπτο κρούσμα στα κατεχόμενα
Συναγερμός είχε σημάνει και στα κατεχόμενα, λόγω ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τ/κ ΜΜΕ, πρόκειται για μία νεαρή γυναίκα από το Ιράν, η οποία παρουσίασε συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορωνοϊό, όπως πυρετό και βήχα. Οι εξετάσεις της νεαρής βγήκαν αρνητικές, ανέφερε Ε/κ Επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, Λεωνίδας Φυλακτού.
 
Η γυναίκα έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο, μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεών της. Ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί είπε ότι τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις θα ληφθούν σε 24 ώρες.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας