Ευδιάθετοι οι μαθητές που έφτασαν από το Μιλάνο-«Τα παιδιά είναι μια χαρά»

Στην Κύπρο έφθασαν το απόγευμα, μέσω Αθηνών, οι μαθητές και οι καθηγητές που βρίσκονταν στην Ιταλία, στην περιοχή που πλήττεται από κορωνοϊό.
 
Η αποστολή αποτελείτο από 12 μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Εκπαίδευσης του κλάδου Γραφικών Τεχνών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού, οι οποίοι μετέβησαν το Σάββατο στο Μιλάνο, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, όπου θα έμεναν δύο εβδομάδες για να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα.
 
Κατά την έλευσή τους, οι μαθητές φορούσαν προστατευτικές μάσκες. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστρέφουν το απόγευμα οι Κύπριοι μαθητές που βρίσκονται στο Μιλάνο
 
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, από το Αεροδρόμιο Λάρνακας, οι μαθητές έχουν περάσει από το ιατρείο, μαζί με άλλους επτά επιβάτες που έχουν έρθει από την Ιταλία, μέσω Αθηνών.
 
«Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν αναχωρήσει για τα σπίτια τους. Ήταν όλοι ευδιάθετοι και η μόνη τους έγνοια ήταν για να χάσουν το σχολείο για δεκατέσσερις ημέρες», είπε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
«Το μεσημέρι έχουμε καλέσει τους γονείς στο Υπουργείο Υγείας και τους έχουμε ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνουν και ότι δεν διατρέχουν κίνδυνοι, άρα τα παιδιά είναι μια χαρά. Θα μείνουν για 14 ημέρες σε αυτοπεριορισμό. Το προτείναμε και σε άλλους ασθενείς να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό που ήρθαν με την ίδια πτήση. Αν παρουσιάσουν συμπτώματα να ενημερώσουν τις Ιατρικές Υπηρεσίες», πρόσθεσε ο Υπουργός.
 
Μιλώντας κατά την άφιξή τους, ο εκπαιδευτικός Ανδρέας Αντωνίου, ο οποίος συνόδευε τους μαθητές, δήλωσε πως τα παιδιά δεν ήθελαν να έρθουν πίσω. «Ο πανικός είναι στην Κύπρο, δεν ήταν στο Μιλάνο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν είδαν καθόλου πανικό ή κάτι το ανησυχητικό στο Μιλάνο. Μάσκες φορούσαν κυρίως οι ξένοι, σημείωσε.
 
Ο κ. Αντωνίου επιβεβαίωσε ότι έχουν όλοι εξεταστεί και συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο και είναι καλά. «Ανησύχησαν οι γονείς μόνο, οι μαθητές μια χαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ικανοποιητική οργάνωση
Σημειώνεται ότι, ο κ. Ιωάννου, κατά την εκεί παρουσία του, συνομίλησε με το προσωπικό και ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων στα αεροδρόμια για διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού. Όπως διαφάνηκε, στο ιατρείο του Αεροδρομίου Λάρνακας υπάρχει πολύ ικανοποιητική οργάνωση, ενώ η συνεργασία με τις άλλες εμπλεκόμενες Αρχές και φορείς είναι σε πολύ καλό επίπεδο. 
 
Καταληκτικά, ανέφερε ότι ήρθε ακόμη μια πτήση με 130 άτομα και έχουν εξεταστεί μέσα σε 40 λεπτά. «Δεν υπήρχε καθυστέρηση. Αυτό θα γίνεται σε όλες τις πτήσεις που φτάνουν από χώρες που υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία