Εντείνονται οι έλεγχοι για κορωνοϊό στα οδοφράγματα

Την ενίσχυση των οδοφραγμάτων, με επιπρόσθετο προσωπικό, αποφάσισαν τα τέσσερα Υπουργεία, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών.
 
Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε πως κατά τη σύσκεψη έγινε αξιολόγηση των μέτρων σε περίπτωση πανδημίας, τονίζοντας πως όταν κι αν υπάρξει αυτή η ανάγκη, θα εμπλακούν οι υπηρεσίες άλλων υπουργείων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τεσσάρων Υπουργείων για τον κορωνοϊό

«Ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε η ενίσχυση των ελέγχων στα οδοφράγματα με επιπλέον προσωπικό και επιπρόσθετους ελέγχους. Επεξεργαζόμαστε κι άλλα μέτρα. Κάθε ώρα προκύπτουν νέα δεδομένα. Δεν εφησυχαζόμαστε και αξιολογούμε την κατάσταση».
 

Ακολούθως, κληθείς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα επιπλέον μέτρα που αξιολογούνται για τα οδοφράγματα, ο κ. Ιωάννου συνέστησε υπομονή μέχρι αυτά να αξιολογηθούν και να οριστικοποιηθούν. «Αξιολογούνται όλα τα ενδεχόμενα και τις επόμενες μέρες, αν και εφόσον χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να λάβουμε περισσότερα μέτρα», σημείωσε.

Ο κ. Ιωάννου, αναφερόμενος στο πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τόνισε πως η χώρα δεν έχει καθοριστεί ως χώρα υψηλού κινδύνου και σημείωσε πως τις χώρες υψηλού κινδύνου καθορίζει ο ΠΟΥ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ιωάννου επανέλαβε ότι η Κύπρος εφαρμόζει τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα και οδηγίες εδώ και τέσσερεις εβδομάδες, ενώ πρόσθεσε ότι η Κύπρος αποτελεί την πρώτη χώρα που εφάρμοσε ελέγχους στους επισκέπτες που έρχονται από τις χώρες υψηλού κινδύνου, όπως είναι οι περιοχές της Βορείου Ιταλίας.

Ακολούθως, ο κ. Υπουργός, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, υπογράμμισε τον ρόλο που διαδραματίζουν τα Μέσα στη σωστή ενημέρωση του κοινού.

«Τα ΜΜΕ, πρέπει να ενημερώνουν σωστά. Ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται. Είναι μια επιδημία όπως τη γρίπη. Σήμερα διαπίστωσα πως σε κάποια από τα οδοφράγματα λόγω φόρτου εργασίας υπάρχει πιθανότητα για παραλείψεις. Αξιολογούμε ιδέες και προτάσεις εκτός από ενισχύσεις, τις οποίες συζητούμε. Αύριο στο Υπουργικό θα ενημερώσω. Ζήτησε ο Πρόεδρος μεγάλο μέρος αύριο της συζήτησης να αναλωθεί σε αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αύξηση προσωπικού στα οδοφράγματα για τον κορωνοϊό ζητά ο Ιωάννου

 
Τέλος, ερωτηθείς εάν θα πραγματοποιηθεί ξανά διυπουργική συνάντηση τις επόμενες μέρες, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι υπάρχει καθημερινή επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία και τις Υπηρεσίες τους, ενώ αύριο στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε και θα τύχει λεπτομερούς ενημέρωσης για τα μέτρα που λαμβάνονται.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα Υπουργεία Εξωτερικών, Υγείας, Δικαιοσύνης και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών. Παρόντες ήταν εκπρόσωπος της Αστυνομίας και η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών.
 
Επιστρέφουν οι μαθητές από το Μιλάνο 
Εξάλλου, στις 6:00 αναμενόταν να επιστρέψουν στην Κύπρο οι δώδεκα μαθητές που βρίσκονταν στο Μιλάνο, μαζί με τους δύο εκπαιδευτικούς τους, μέσω του προγράμματος Erasmus+. Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να αυτοπεριοριστούν για τις επόμενες 14 ημέρες. 
 
Κληθείς να σχολιάσει αν οι μαθητές πρέπει να παραμείνουν στους χώρους απομόνωσης κατά τη διάρκεια αυτών των 14 ημερών, εξέφρασε την διαφωνία του, σημειώνοντας πως είναι ανέφικτο να μπει σε καραντίνα οποιοδήποτε άτομο έρχεται από την Ιταλία. 
 
Παράλληλα, στις 12:40 έφτασε στην Κύπρο το πρώτο αεροπλάνο από την Ιταλία, αφότου η χώρα προστέθηκε στις περιοχές υψηλού κινδύνου. Όλοι οι επιβάτες, ενημερώθηκαν για τα μέτρα προστασίας και κλήθηκαν να αυτοπεριοριστούν για 14 ημέρες.
 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ