Απειλεί να κλείσει το Δημοτικό Ιδαλίου η ΠΟΕΔ αν δεν ληφθούν μέτρα

Την έντονη ανησυχία και αγωνία της για την "απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στο Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, σχετικά με το θέμα της εκπομπής ρύπων από τα ασφαλτικά εργοστάσια της περιοχής, προκαλώντας, κυρίως, προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου, με το σοβαρότερο να είναι οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών του σχολείου, εκφράζει, σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι σε περίπτωση που η εγκατάσταση συσκευών διασφάλισης της ποιότητας του αέρα στις τάξεις και στους κλειστούς χώρους του σχολείου δεν υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, τότε η ΠΟΕΔ θα προχωρήσει στην εφαρμογή απεργιακών και άλλων μέτρων που έχουν αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.
 
Σημειώνει ότι η υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο για οποιοδήποτε λόγο και αναμένει από την Πολιτεία (Κυβέρνηση και Βουλή) να πράξουν τα ελάχιστα που μπορούν μέχρι την επίλυση του όλου ζητήματος.
 
Η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι η Οργάνωση μετά από τις επαφές που έκανε με τους αρμόδιους φορείς και της ενημέρωσης που έτυχε, παρακολουθώντας το όλο ζήτημα με τη δέουσα προσοχή, αποφάσισε στην τελευταία συνεδρία του Διοικητικού της Συμβουλίου ότι οι προσπάθειες μετακίνησης των βιομηχανικών μονάδων από την περιοχή είναι οπωσδήποτε προς τη σωστή κατεύθυνση και ευχή όλων είναι, αυτό, να γίνει το συντομότερο δυνατό.
 
Η ΠΟΕΔ αναφέρει πως μέχρι όμως να εξευρεθεί λύση με το πού και πότε θα μετακινηθούν οι βιομηχανικές μονάδες, η Οργάνωση ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση και να διασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες μάθησης και εργασίας στο εν λόγω σχολείο.
 
«Πιο συγκεκριμένα, στις αίθουσες του σχολείου επιβάλλεται να τοποθετηθούν συστήματα που θα υποδειχθούν από ειδικούς, τα οποία θα διασφαλίζουν κατά το δυνατό την ποιότητα του αέρα. Κάτι, που πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί ως Οργάνωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τα παιδιά, τα μέλη μας και το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου να εργάζονται κάτω από επιβλαβείς, για την υγεία τους, συνθήκες», προσθέτει.
 
Σημειώνει ότι το Υπουργείο Παιδείας οφείλει, ταυτόχρονα, να επεξεργαστεί και να εγκρίνει μαζί με τον διδασκαλικό σύλλογο του σχολείου, εναλλακτικό ωρολόγιο πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμόζεται όταν κρίνεται ότι η κατάσταση της ατμόσφαιρας είναι επιβαρυμένη και η έκθεση των παιδιών και του προσωπικού σε μη καλυμμένους χώρους ελλοχεύει κινδύνους.
 
Η ΠΟΕΔ, αναφέρει, τέλος, ότι σε συνεργασία και με τον διδασκαλικό σύλλογο έχει καταγράψει σειρά άλλων μέτρων (Σχέδιο Δράσης) που θα εισηγηθεί προς το Υπουργείο Παιδείας για απάβλυνση του προβλήματος μέχρι την οριστική διευθέτησή του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις