Η Φωτεινή ψάχνει τη δίδυμη αδελφή της που νόμιζε ότι πέθανε-«Πάντα κάτι έλειπε»

Όταν η βιολογική μητέρα της Φωτεινής Ρούσσου γέννησε εκείνη και τη δίδυμη αδελφή της, στις 20 Δεκεμβρίου 1965, της είπαν οι γιατροί πως το ένα παιδί της γεννήθηκε νεκρό. Αλλά όταν η Φωτεινή άρχισε να ψάχνει το πιστοποιητικό θανάτου, δεν μπορούσε να το βρει.
 
Θα μπορούσε να ήταν και σενάριο ταινίας, αλλά δεν είναι. Είναι η ιστορία μιας Κύπριας που ζει στην Αυστραλία και ψάχνει τη δίδυμη αδελφή της, τόσα χρόνια μετά. Την ιστορία της Φωτεινής Ρούσσου δημοσιεύει η παροικιακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος».
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 20 Δεκεμβρίου 1965, μια γυναίκα γέννησε τις δίδυμες κόρες της στην Αθήνα. Αλλά, δεν το χάρηκε όσο θα ήθελε, αφού οι γιατροί την ενημέρωσαν πως το ένα από τα δύο κοριτσάκια της γεννήθηκε νεκρό. Η γυναίκα ήταν ανύπαντρη, μόνη και την είχε απορρίψει ο πατέρας των παιδιών της. Ο αδελφός της συνόδευσε στο σπίτι εκείνη και την μία κόρη της, όταν οι νοσοκόμες της έδωσαν εξιτήριο.
 
Κράτησε τη Φωτεινή για έξι μήνες και μετά την έστειλε στο Ορφανοτροφείο Μητέρα, στην Αθήνα. Τρία χρόνια μετά, η Φωτεινή υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Ελλήνων, μαζί με ένα εξάμηνο αγοράκι, που έμενε στο ορφανοτροφείο.
 
Το ζευγάρι μετακόμισε στην Νότια Αφρική, όπου μεγάλωσε τα παιδιά τους και δέκα χρόνια αργότερα τους αποκάλυψαν την αλήθεια. Μερικά κομμάτια.
 
Η μητέρα τους, τους είπε μια ιστορία για δύο παιδιά που υιοθετήθηκαν στην Ελλάδα. Στο τέλος της ιστορίας, τους αποκάλυψε ότι πρόκειται για εκείνους. Για να περιορίσει το σοκ που θα πάθαιναν τα παιδιά, δεν τους αποκάλυψε πως δεν είχαν καμιά συγγένεια.
 
Η Φωτεινή είχε πάθει σοκ, ένιωθε πως η ζωή της είχε καταστραφεί. Τη διακατείχε ο θυμός και δεν μιλούσε στη μητέρα της για μήνες. Αλλά με το πέρασμα του χρόνου, η μητέρα της κατάφερε να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη της και να συνεχίσουν τη ζωή τους.
 
Αφού μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη και ευτυχία, η Φωτεινή δεν σκέφτηκε ποτέ να ψάξει τους βιολογικούς της γονείς. Όταν τελείωσε το Λύκειο, αποφάσισε να σπουδάσει πριν παντρευτεί και ξεκινήσει τη δική της οικογένεια.
 
Μερικά χρόνια μετά, ο αδελφός της Φωτεινής και ο θετός της πατέρας, πέθαναν. Η ίδια μετακόμισε στην Κύπρο με τα δύο τους παιδιά. Η μητέρα της τότε διαγνώστηκε με καρκίνο και τελικά έφυγε από τη ζωή. Λίγο καιρό μετά, διαγνώστηκε με καρκίνο και ο άνδρας της Φωτεινής, ο οποίος μετά από χρόνια μάχη με την επάρατη νόσο, έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2019.
 
Η Φωτεινή ήταν απαρηγόρητη, αφού έζησε τόσες απώλειες, τη μία μετά την άλλη. Τα αγαπημένα της πρόσωπα δεν ήξεραν πως να τη βοηθήσουν. Τότε, η καλύτερη της φίλη, Κάθυ Χριστοδούλου, της πρότεινε να ψάξει τους βιολογικούς της γονείς.
 
«Στην αρχή, όταν το ανέφερα, ήταν διστακτική. Δεν είχε κανένα έγγραφο για να πορευτεί, θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση», δήλωσε η φίλη της στο Νέο Κόσμο.
 
Ο σπόρος είχε ήδη φυτευτεί. Η Φωτεινή τηλεφώνησε στην καλύτερη φίλη της θετής της μητέρας, στην Ελλάδα, ώστε να βρει πληροφορίες που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν στην έρευνά της.
 

«Πήρε το κατάλληλο άτομο. Είχε όλα τα έγγραφα, τόσα χρόνια για να είναι ασφαλισμένα», σημείωσε η Κάθυ.
 
Ωστόσο, όταν η Φωτεινή παρέλαβε τα έγγραφα μέσω ταχυδρομείου στην Κύπρο, δέχθηκε μια νέα έκπληξη. Ο αδελφός της δεν ήταν βιολογικός συγγενής της, όπως πίστευε, αλλά είχε μια άλλη συγγενή, μια δίδυμη αδελφή. Αυτή η πληροφορία έδωσε στις δύο φίλες νέα δύναμη να συνεχίσουν την έρευνά τους, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακάλυψαν το project «Ευτυχία» που τους πρόσφερε βοήθεια.
 
Ένας εκπρόσωπος επισκέφτηκε το μέρος, όπου γεννήθηκε η Φωτεινή, για να πάρει το γνήσιο πιστοποιητικό γέννησής της, στο οποίο αναφερόταν το όνομα της βιολογικής της μητέρας.
 
«Όταν είχαμε τις πληροφορίες στα χέρια μας, άρχισα να στέλνω μηνύματα σε όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα με το επίθετο της μητέρας της. Έτσι, εντοπίσαμε ένα συγγενικό της πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο δεν είχε ιδέα για τη γέννηση των διδύμων, αφού η βιολογική της μητέρα είχε κρατήσει μυστικό το γεγονός πως ήταν έγκυος. Τότε, μας έφερε σε επαφή με τον αδελφό της μητέρας της, ο οποίος γνώριζε για τη γέννηση των δύο», υπέδειξε η φίλη της Φωτεινής.
 
Ένα μήνα αργότερα, τον Οκτώβριο του 2019, η Φωτεινή και η Κάθυ πήγαν στην Ελλάδα για να τον γνωρίσουν από κοντά. Εκεί, τους περίμενε όλη η οικογένεια, μαζί και η ετεροθαλής αδελφή της Φωτεινής. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να γνωρίσει τη βιολογική της μητέρα, αφού είχε πεθάνει λίγα χρόνια πριν.
 
«Ήταν μια ευτυχισμένη στιγμή. Η Φωτεινή έριχνε δάκρυα χαράς που τους βρήκε. Την περίμεναν στο αεροδρόμιο, όλη η οικογένεια ήρθε για να την υποδεχθεί, ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Της έλεγαν ότι έμοιαζε με τη βιολογική της μητέρα».
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, ανακάλυψε πως αρχικά την είχαν ονομάζει Ανδρονίκη, όπως τη μητέρα της. Την πήραν και στον τάφο της.
 
Η Φωτεινή επέστρεψε στην Ελλάδα για να δει την οικογένειά της να επισκεφτεί το χώρο όπου γεννήθηκε, ώστε να πάρει το πιστοποιητικό θανάτου της δίδυμης αδελφής της. Αλλά, όταν έφτασε εκεί, τις είπαν ότι δεν υπάρχει πιστοποιητικό θανάτου.
 
«Υπήρχε μόνο ένα πιστοποιητικό γέννησης, με μια σημείωση στο πάνω μέρος που έλεγε πως το παιδί πέθανε δύο μέρες μετά τη γέννηση», ανέφερε η Κάθυ.
 

Οι δύο φίλες παραξενεύτηκαν, αφού οι γιατροί είπαν στη μητέρα της πως η μία κόρη της είχε γεννηθεί νεκρή.
 
Η Φωτεινή είχε υποψίες πως οι γιατροί είπαν στη μητέρα της ψέματα για το θάνατο της αδελφής της, ώστε να την δώσουν για παράνομη υιοθεσία.
 
Ο θείος της, που ήταν παρών εκείνη τη στιγμή, της είπε πως δεν είχαν δει το νεκρό παιδί.
 
«Τους είπαν πως το παιδί ήταν νεκρό και το έβαλαν σε ένα ξύλινο κουτί. Δεν τους επέτρεπαν να το ανοίξουν, αφού περιείχε κάποια χημικά. Υποψιαζόμαστε πως η αδελφή της Φωτεινής είχε εγγραφεί ξανά και είχε δοθεί για υιοθεσία», τόνισε η Κάθυ.
 
Χωρίς να ξέρει που να στραφεί για απαντήσεις, η Φωτεινή αποφάσισε να δώσει δείγμα DNA και περιμένει απαντήσεις, με την ελπίδα πως η δίδυμη αδελφή της είναι ζωντανή.
 
Η Κάθυ συνεχίζει με το δικό της τρόπο, συνεχίζει και αυτή τις προσπάθειες να εντοπιστεί η δίδυμη αδελφή της φίλης της, δημοσιεύοντας την ιστορία της φίλης της σε διάφορες σελίδες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
«Μετά από τόσες απώλειες στη ζωή της Φωτεινής, θέλω να δω τη φίλη μου να χαμογελά, αληθινά και πάλι».
 
Η Φωτεινή, από πλευράς της αναφέρει στο Νέο Κόσμο «από τότε που θυμάμαι, πάντα ένιωθα ότι κάτι μου λείπει. Θέλω να νιώσω ολοκληρωμένη. Αν εντοπίσω την δίδυμη αδελφή μου, τότε θα ολοκληρωθεί ο κόσμος μου».
 
Αν κάποιος γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία, μπορεί να επικοινωνήσει με τη Φωτεινή, μέσω του email rousin1220@gmail.com

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα