Δευτέρα 30 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αντάλλαξαν απόψεις για τα τετράμηνα μαθητές, καθηγητές και γονείς

  24/02/2020 17:08
Αντάλλαξαν απόψεις για τα τετράμηνα μαθητές, καθηγητές και γονείς

Αντάλλαξαν απόψεις για τα τετράμηνα μαθητές, καθηγητές και γονείς

  24/02/2020 17:08
Το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την ΟΕΛΜΕΚ, την ΟΛΤΕΚ και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων μετά από πρωτοβουλία της ΠΣΕΜ.
 
«Ζητήσαμε από τις υπόλοιπες οργανώσεις ενημέρωση σχετικά με τις συναντήσεις τους με το Υπουργείο και ποιες αλλαγές θα γίνουν στο θεσμό και στη νομοθεσία,καθώς το Υπουργείο επιμένει να είναι απόλυτο και να μην μας καλεί σε συνάντηση για ενημέρωση», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ.
 
Ακολούθως, προστίθεται, «επαναλάβαμε τη θέση μας ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο και καταθέσαμε τη συμβιβαστική μας πρόταση βάζοντας κάτω επιχειρήματα μέσα από την εμπειρία του πρώτου τετραμήνου. Η εμπειρία αυτή απέδειξε την εξετασιοκεντρική φιλοσοφία του θεσμού που δημιουργεί πίεση, άγχος και ενισχύει τη βαθμοθηρία».
 
Σημειώνεται ότι «στη συνάντηση διαφάνηκαν διαφορές στις προσεγγίσεις μας αλλά και κοινά σε κάποια ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση του μαθητή. Διαβεβαιώσαμε τους υπόλοιπους φορείς ότι θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων γεγονός για να διασφαλίσουμε το δημοκρατικό διάλογο που δυστυχώς αγνοεί το Υπουργείο Παιδείας».
 
Ως ΠΣΕΜ, καταλήγει η ανακοίνωση, « ευχαριστούμε τους υπόλοιπους φορείς για την αποδοχή της πρόσκλησης μας για συνάντηση και δηλώνουμε έτοιμοι, όποτε καλεστούμε από το Υπουργείο, να καταθέσουμε τις απόψεις μας».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας