Κυριακή 5 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Εκατοντάδες οι Κύπριοι στην Ιταλία-«Κάποιοι ρωτούν εάν μπορούν να φύγουν»

  24/02/2020 15:57
Εκατοντάδες οι Κύπριοι στην Ιταλία-«Κάποιοι ρωτούν εάν μπορούν να φύγουν»

Εκατοντάδες οι Κύπριοι στην Ιταλία-«Κάποιοι ρωτούν εάν μπορούν να φύγουν»

  24/02/2020 15:57
Εκατοντάδες είναι οι Κύπριοι, είτε μόνιμοι κάτοικοι, είτε φοιτητές, είτε τουρίστες που βρίσκονται στην Ιταλία, περιοχές της οποίας τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, αφού αυξήθηκαν τα κρούσματα, ενώ καταγράφηκε και έκτος θάνατος από κορωνοϊό.
 
 
Τα κρούσματα στη χώρα είναι 203. Τα περισσότερα από αυτά, 180 συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί στη Λομβαρδία. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές και τα έξι θύματα ήταν ηλικιωμένοι και η κατάσταση της υγείας τους ήταν βεβαρημένη. 
 
 
Σε 11 πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, οι 10 στην περιοχή Lombardy και η μία στο γειτονικό Veneto, με 50.000 άνθρωποι είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή το βράδυ, με την αστυνομία να περιπολεί στους δρόμους και επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν τον περιορισμό.
Καθησυχαστικός είναι ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ρώμη, Μηνάς Χατζήμιχαήλ. Μιλώντας στον REPORTER, ανέφερε πως στην Ιταλία υπάρχουν 300 μόνιμοι κάτοικοι με καταγωγή από την Κύπρο, ενώ υπάρχουν αρκετοί φοιτητές και τουρίστες από την Κύπρο ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος.
 
«Δεν έχουμε πληροφόρηση για Κύπριους στους 12 Δήμους που είναι αποκλεισμένοι. Εμείς μέσω ανακοινώσεων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέπουμε τους Κύπριους που βρίσκονται στην Ιταλία ή που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη χώρα, να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών και του ιταλικού Υπουργείου Υγείας».
 
Όπως ανέφερε ο κ. Χατζήμιχαήλ δεν επικοινώνησε με την Πρεσβεία η αποστολή των 12 μαθητών από Τεχνική Σχολή της Λευκωσίας, που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Μιλάνο.
 
 
«Δεχθήκαμε όμως, τηλεφωνήματα από Κύπριους Φοιτητές που βρίσκονται στη Νότια Ιταλία με το πρόγραμμα ERASMUS, οι οποίοι ρώτησαν εάν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Δεχθήκαμε ακόμη τηλεφωνήματα από Κύπριους, που βρίσκονταν στην Φλωρεντία που επίσης ρωτούσαν, εάν υπάρχουν περιορισμοί κι εάν μπορούν να επιστρέψουν στην Κύπρο».
 
 
Δεν υπάρχει λόγος πανικού, σημείωσε καταλήγοντας ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρώμη. Οι 12 μαθητές που βρίσκονται στο Μιλάνο, διευθετήθηκε όπως επιστρέψουν στην Κύπρο την Τετάρτη στις 11 το πρωί.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας