Κυριακή 29 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ανησυχία για 12 Κύπριους μαθητές που βρίσκονται στο Μιλάνο λόγω κορωνοϊού

  24/02/2020 14:43
Ανησυχία για 12 Κύπριους μαθητές που βρίσκονται στο Μιλάνο λόγω κορωνοϊού

Ανησυχία για 12 Κύπριους μαθητές που βρίσκονται στο Μιλάνο λόγω κορωνοϊού

  24/02/2020 14:43
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές, αφού μια ομάδα μαθητών λυκείου βρίσκονται στο Μιλάνο, όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.
 
Συγκεκριμένα, στην ιταλική πόλη βρίσκονται 12 μαθητές από τεχνικές σχολές, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί, μέσω του προγράμματος ERASMUS. Τους μαθητές συνοδεύει και εκπαιδευτικός, ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.
 
«Οι μαθητές έχουν μεταβεί στο Μιλάνο το περασμένο Σάββατο. Είναι με μια ομάδα μαθητών και από Κύπρο και από Ελλάδα. Θα έμεναν στο Μιλάνο για δύο εβδομάδες, αλλά αφού κάποια σχολεία έχουν κλείσει και κάποιες περιοχές έχουν τέθηκαν σε καραντίνα, είναι αχρείαστο να μείνουν οι μαθητές εκεί».
 
Ο κ. Διονυσίου σημείωσε πως οι μαθητές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τους.
 
Επιστρέφουν την Τετάρτη
Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, ανέφερε στον REPORTER πως οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο την ερχόμενη Τετάρτη.
 
«Οι μαθητές και ο εκπαιδευτικός που τους συνοδεύει θα επιστρέψουν στην Κύπρο την Τετάρτη και έχει ήδη διευθετηθεί η επιστροφή τους».
 
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:
Σχετικά με την ομάδα μαθητών/μαθητριών που βρίσκονται στο Μιλάνο για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει ότι:
 
Μετά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις ιταλικές Αρχές για αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, το Πρόγραμμα ματαιώθηκε και, ως εκ τούτου, το ΥΠΠΑΝ ανέλαβε πρωτοβουλία και έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για επιστροφή των μαθητών/τριών στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν.
 
Όσον αφορά Ιδιωτικές Σχολές ή άλλους φορείς που μπορεί να απευθυνθούν στο ΥΠΠΑΝ σχετικά με τη διοργάνωση ταξιδιών στην Ιταλία, το ΥΠΠΑΝ διευκρινίζει ότι ισχύουν οι σχετικές οδηγίες που δίνονται από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εξωτερικών.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας