Παραδόθηκε δωρεά πέντε monitors για τις ανάγκες των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Σε δωρεά πέντε monitors για τις ανάγκες των δημόσιων νοσηλευτηρίων προχώρησε σήμερα η οργάνωση Cans for Kids, τα οποία θα αξιοποιηθούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, το Κέντρο Θαλασσαιμίας, τα Γενικά Νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου, καθώς και στο Νοσοκομείο της Πολύς Χρυσοχούς.
 
Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, του Αν. Εκτελεστικού Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) κ. Κυριάκου Γεωργίου και διευθυντών Τμημάτων/Κλινικών του ΟΚΥπΥ.
 
Ευχαριστώντας την οργάνωση Cans for Kids για την προσφορά της, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στη διαχρονική στήριξη της Οργάνωσης προς τα δημόσια νοσηλευτήρια, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις σχεδόν 300 χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν στα 30 χρόνια ζωής της Οργάνωσης για την αγορά εξοπλισμού για χρήση από τις Κλινικές του Μακάρειου Νοσοκομείου. Τόσο η σημερινή δωρεά όσο και οι προηγούμενες είναι η απόδειξη ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία ενισχύει τις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς Πολιτείας για τη διασφάλιση παροχής των απαραίτητων θεραπειών στους ασθενείς που το χρειάζονται, σημείωσε ο κ. Ιωάννου.
 
Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι τα πέντε monitors που δόθηκαν σήμερα στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ θα χρησιμοποιηθεί στο έπακρο, ώστε να επωφεληθούν τα παιδιά και οι πάσχοντες συμπολίτες μας.
 
Με τη σειρά της, η κα Ρόζη Χαραλάμπους, Πρόεδρος της Cans for Kids, είπε ότι η Οργάνωση προχώρησε στη δωρεά των πέντε μηχανημάτων σε άλλα νοσοκομεία, ώστε τα παιδιά που διαμένουν σε άλλες πόλεις, να μπορούν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζεται για τη θεραπεία τους, ελαχιστοποιώντας την ταλαιπωρία που συχνά προκαλείται από τη μεταφορά τους στην Λευκωσία.
 
Στόχος της Οργάνωσης, υπογράμμισε η κα Χαραλάμπους, είναι να συνεχιστούν οι προσπάθειες και μέσα από την ανακύκλωση τενεκεδένιων κουτιών να προσφέρεται εξοπλισμός στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, προστατεύοντας την ίδια ώρα το περιβάλλον.

Δειτε Επισης

Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ