Το Κέντρο Φιλοξενίας Ενηλίκων στα Λεύκαρα, επισκέφθηκε ο Άντρος Κυπριανού

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ενηλίκων στα Λεύκαρα, επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματός του στη Λάρνακα και τα Λεύκαρα.

Υποδεχόμενος τον κ. Κυπριανού, ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους τον ευχαρίστησε για την παρουσία και τη στήριξή του.
«Δύο είναι οι σημαντικοί λόγοι της σημερινής μας συνάντησης», είπε ο Δήμαρχος. «Ο πρώτος να προβάλουμε σε παγκύπριο επίπεδο το κέντρο φιλοξενίας ενηλίκων και ο δεύτερος επίσης σημαντικός, να στηριχθεί οικονομικά».

Ο κ. Σοφοκλέους ευχαρίστησε και συνεχάρη εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου το ΑΚΕΛ, ιδιαίτερα τον Γραμματέα της ΚΕ, τους βουλευτές και της επαρχίας αλλά και τους συνεργάτες τους, «που πραγματικά πίστεψαν αυτή την πρόσκληση αλλά και πρόκληση και τις τελευταίες ημέρες εργαστήκαμε από κοινό για ένα και μοναδικό στόχο, το κέντρο φιλοξενίας να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, που είναι πάνω από όλα η προσφορά στον άνθρωπο με οποιοδήποτε οικονομικό κόστος».

Αναφερόμενος στην πολύχρονη λειτουργία του κέντρου, ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε πως «εδώ και 25 χρόνια ξεκινήσαμε αυτό το κέντρο με ένα και μοναδικό σκοπό, να προσφέρουμε τις οφειλόμενες δικές μας υπηρεσίες την τρίτη γενιά».

Εξέφρασε περαιτέρω την πεποίθηση «ότι μετά από τόσα χρόνια, όσα προβλήματα κι αν υπήρξαν στη διαδρομή, σήμερα είμαστε ευτυχείς που μπορέσαμε να φιλοξενήσουμε σε αυτό το χώρο δεκάδες συμπολίτες μας, Λευκαρίτες και όχι μόνο, και συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Συνεχίζοντας, έδωσε συγχαρητήρια «όλους όσοι εργάστηκαν στον χώρο για πολλές δεκαετίες» και ανέδειξε το ζήτημα «ότι οι άνθρωποι από το υστέρημα τους προσέφεραν τα μέγιστα για να συνεχίσει τη λειτουργία του» το Κέντρο.
 
Θα ήταν επίσης παράλειψή του, είπε, «να μην αναφερθώ στον ευεργέτη του κέντρου, ένας άνθρωπος που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, ο Σερ Ρίο Τάκις που  προσέφερε περίπου το 50% της αρχικής δαπάνης του κέντρου για να έχουμε αυτό το σύγχρονο κέντρο. Με την ευκαιρίαθα πω πως δεν είναι ένα γηροκομείο, είναι ένα κέντρο φιλοξενίας που σκοπό έχει να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας».

Κάλεσε δε τις κοινότητες να εργαστούν από κοινού για την προσφορά στον συνάνθρωπο.

«Καλώ όλες τις κοινότητες και την περιφέρεια και όλους τους φίλους κοινοτάρχες που βρίσκονται μαζί μας σήμερα, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν το κέντρο μας, να νιώσουν πως αυτό δεν είναι των Λευκαριτών. Είναι το κέντρο της Κύπρου για τους ηλικιωμένους. Είναι λοιπόν αυτό μια πρόσκληση για να το προβάλουμε και όταν έρθουν άνθρωποι να τους προσφέρουμε τις υπηρεσίας μας».

Από πλευράς του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού συνεχάρη τον δήμο για το έργο του.

«Πρώτα, είπε, θέλω να συγχαρώ τον Δήμο Λευκάρων για αυτή την πρωτοβουλία να δημιουργήσει και να λειτουργήσει αυτή τη στέγη φιλοξενίας ηλικιωμένων. Είναι μια κοινωνική δράση που θεωρώ πως είναι πολύ αξιόλογη και σημαντική όχι μόνο για τον δήμο Λευκάρων αλλά και για την ευρύτερη περιοχή».

Τονίζοντας τη στήριξή του ο κ. Κυπριανού παρέδωσε στον Δήμαρχο μια επιταγή ως ένδειξη εκτίμησης.

«Ως ένδειξη εκτίμησης, αλλά και μια μικρή εισφορά στήριξης προς τη στέγη, ήθελα να δώσω στον Δήμαρχο μια μικρή, συμβολική επιταγή εκ μέρους της ΚΕ του ΑΚΕΛ, συγχαίροντας ακόμα μια φορά την τοπική κοινότητα για το έργο που επιτελούν».

Αξίζει, είπε ο κ. Κυπριανού, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια η οποία εξελίσσεται από τον Δήμο άλλα να γνωστοποιήσουμε ότι λειτουργεί αυτή η στέγη φιλοξενίας ηλικιωμένων, που είναι καλό να το γνωρίζει ο κόσμος.

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα