Αρνητική σε κορωνοϊό η ασθενής που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Αρνητικό ήταν τελικά το αποτέλεσμα σε όλα τα δείγματα του ύποπτου κρούσματος για κορωνοϊό, που είχε εντοπιστεί χθες βράδυ, μετά την άφιξη ιδιωτικού αεροσκάφους από το Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε συναγερμό οι Αρχές-Νέο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το αποτέλεσμα σε όλα τα δείγματα της υπό διερεύνηση ασθενούς για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.
 
Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, η ασθενής θα παραμείνει για νοσηλεία για περίοδο 14 ημερών για παρακολούθηση, όπως προνοεί το πρωτόκολλο και οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).
 
Παράλληλα, τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος που, με βάση το πρωτόκολλο, χαρακτηρίστηκαν χαμηλού κινδύνου, εξετάστηκαν από τους επαγγελματίες υγείας και αφού δόθηκαν οδηγίες για μέτρα προφύλαξης και αυτό-παρακολούθησης για τις περίοδο 14 ημερών, απολύθηκαν.
 
Σημειώνεται ότι οι κυπριακές Αρχές έχουν ήδη λάβει σειρά μέτρων, στη βάση συστάσεων του ΠΟΥ και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), που περιλαμβάνουν, αυξημένα μέτρα επιτήρησης κυρίως στις πύλες εισόδου της Δημοκρατίας (αεροδρόμια, λιμάνια, οδοφράγματα), εκδοση σαφών οδηγιών προς επαγγελματίες υγείας για γρήγορη αναγνώριση και απομόνωση ύποπτων περιστατικών καθώς και σειρά πρωτοκόλλων.
 
Τα πρωτόκολλα αφορούν τη μεταφοράς ύποπτου περιστατικού με ασθενοφόρα στους προκαθορισμένους χώρους διερεύνησης/νοσηλείας, διερεύνησης και αντιμετώπισης ύποπτων περιστατικών καθώς και έκδοση οδηγιών για πρόληψη μετάδοσης και διασποράς στους χώρους νοσηλείας.
 
Επίσης αφορούν, έκδοση πρωτοκόλλων διερεύνησης στενών επαφών ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καθώς και ενεργοποίηση ομάδας δράσης από τη Μονάδα Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας που παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη της επιδημίας και προτείνει αναβάθμιση των μέτρων, όπου και εάν παραστεί ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δρ Παπαγρηγορίου: Εξατομικευμένες θεραπείες για Κύπριους θα φέρει το Cyprome
Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse