Ο Ιάσονας δίνει μάχη για τους πεζούς και σκοπεύει να την κερδίσει...

Δύο τροχαία δυστυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει δύο συμμαθητές του, όταν βρισκόταν στο σχολείο, του έδωσαν την ιδέα να ασχοληθεί με την οδική ασφάλεια στην Κύπρο. Όταν έγινε πατέρας και διαπίστωσε πόσο δύσκολο ήταν να περπατά με τα παιδιά του στα πεζοδρόμια, ξεκίνησε να παλεύει για τα δικαιώματα των πεζών. Ο Ιάσονας Σενέκκης δίνει «μάχη για τους πεζούς» και έχει στο πλευρό του πολλούς πολίτες, από όλες τις πόλεις της Κύπρου.
 
Την τελευταία εβδομάδα, ο Ιάσονας έχει ξεκινήσει εκστρατεία με τίτλο «Η μάχη για τους πεζούς» και μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ζήτα από τους πολίτες, να φωτογραφίζουν όποιο εμπόδιο βρουν στα πεζοδρόμια της Κύπρου και τους αναγκάζουν να αλλάξουν δρόμο. Ο Ιάσωνας Σενέκκης μιλώντας στον REPORTER, ανέφερε πως η ιδέα προέκυψε αυθόρμητα, μετά από αναρτήσεις που είδε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος ασχολείται με το θέμα εδώ και έξι χρόνια και ξεκίνησε την εκστρατεία, ώστε να δει την ανταπόκριση του κόσμου.
 
«Όταν ήμουν μαθητής, είχα χάσει δύο συμμαθητές μου, σε τροχαία δυστυχήματα και έτσι γεννήθηκε το ενδιαφέρον μου για την οδική ασφάλεια. Με την οδική ασφάλεια άρχισα να ασχολούμαι τα τελευταία έξι χρόνια, όταν γεννήθηκε το πρώτο μου παιδί και είδα πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι πεζοί. Αποφάσισα να ξεκινήσω να το ψάχνω και να κάνω ό,τι μπορώ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο έχω ξεκινήσει, μάλιστα και το διδακτορικό μου και στοχεύω να επικεντρωθώ στην οδική ασφάλεια στην Κύπρο. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως δεν υπάρχει κανένα προσωπικό όφελος πίσω από αυτή την εκστρατεία, καμία εταιρεία ή οργάνωση».
 

Στόχος της σελίδας και της εκστρατείας είναι να μαζευτούν όσον το δυνατό περισσότερες φωτογραφίες, που να δείχνουν την πραγματική εικόνα στα πεζοδρόμια της Κύπρου. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν είτε οδηγούς που πάρκαραν παράνομα είτε καλάθους σκουπιδιών και πινακίδες, που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο.
 
«Μέσα από την εκστρατεία, θέλω να μαζευτούν οι φωτογραφίες και να σταλούν στους Δημάρχους και στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ώστε να τους ζητηθεί ο λόγος, μέσω μιας δημόσιας επιστολής. Μέσα από αυτή την επιστολή, θα τους ζητήσουμε να δώσουν, πάλι δημόσια, κάποια μέτρα και λύσεις, που θα αποσκοπούν στη επίλυση του προβλήματος. Στην επιστολή θα τους προτείνουμε, επίσης, δικές μας λύσεις και μέτρα».

Μεγαλύτερο πρόβλημα στη Λεμεσό
Ο δημιουργός της σελίδας «Η μάχη των πεζών» τόνισε πως η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, αφού το hashtag #Η_μάχη_των_πεζών έχει γίνει πρώτο trend σε Twitter και Facebook στην Κύπρο. 
 
«Το κύριο όπλο που χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό είναι Twitter, όπου δημοσιεύω φωτογραφίες, με αυτό το hashtag. Είδα πως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και η σελίδα δημιουργήθηκε για να αναρτούν οι πολίτες τις φωτογραφίες τους, ώστε να μην μου στέλνουν συνεχώς μήνυμα, επειδή καθιστά δύσκολη την διαχείριση τόσων πολλών φωτογραφιών».
 

Ο Ιάσονας Σενέκκης, υπέδειξε πως αυτή τη στιγμή έχουν μαζευτεί γύρω στις 600-700 φωτογραφίες, από όλες τις πόλεις της Κύπρου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στη Λεμεσό.
 
«Μέσα από τις φωτογραφίες που έρχονται από τους πολίτες, η Λεμεσός έχει τεράστια διαφορά με τις άλλες πόλεις. Παρατηρούμε πως υστερούν στο θέμα των υποδομών, αλλά και στην οδική συμπεριφορά. Ο κόσμος φαίνεται να θέλει να λυθεί το πρόβλημα. Έχουν μαζευτεί αρκετές φωτογραφίες, όχι μόνο από τη Λεμεσό. Έχουν μαζευτεί φωτογραφίες, από δεκατρείς δήμους. Αυτό όμως, που θέλω να τονίσω είναι πως δεν πρόκειται για ένα γκρουπ που καταγγέλλει ο ένας πολίτης τον άλλο. Ζήτησα ξεκάθαρα και το ζητώ καθημερινά να μην δημοσιεύονται φωτογραφίες, που να φαίνονται πρόσωπα και πινακίδες αυτοκινήτων. Δεν θέλω να γίνει η σελίδα ένας τόπος για καταγγελίες. Θέλω να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, οι καταγγελίες είναι δουλειά των δήμων και της Αστυνομίας, δεν είναι δική μας δουλειά».
 


«Αν επιμένουμε θα αλλάξουν κάποια πράγματα»
«Πρέπει να βγούμε σαν πολίτες μπροστά και να μην περιμένουμε από το κράτος και την Αστυνομία να επιλύσουν από μόνοι τους το πρόβλημα. Μόνο αν επιμένουμε και αν πιέσουμε, θα αλλάξουν κάποια πράγματα και πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα.
 
Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Έπειτα, οι φωτογραφίες θα σταλούν σε όλους τους Δημάρχους, καθώς επίσης και στον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Φωτογραφίες από τη σελίδα του στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει